Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşanıyor
Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşanıyor

Rusya şüpheli cüzdanları izlemek için Bitcoin ATM’lerine el koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel haber bültenine göre Rus yetkilileri, BBFpro’ya ait, 22 Bitcoin ATM’sine savcılıktan herhangi bir açıklama veya soruşturma olmaksızın el koydu. Bitcoin ATM’lerine el konması Rusya’nın son zamanlarda şüpheli cüzdanların izleneceğini açıklamalarını akla getirdi.

Bitcoin ATM’lerine kontroller bitene kadar ulaşılamayacak

BBFpro’nun CEO’su Artem Bedarev, ATM’lerin el konmasının, Rusya Merkez Bankası‘ndan gelen bir mektupla Başsavcılık Ofisi adına yapıldığını belirtiyor. Dokuz ilde alışveriş merkezlerinde ve barlarda bulunan toplam 22 adet Bitcoin ATM’si bulunuyordu. Konu hakkında bilgi almaya çalışan, Artem Bedarev’e verilen cevap şu şekilde oldu:

Kontrollerin en az altı ay süreceği ve ATM’lerin kontroller bitinceye kadar iade edilmeyeceği konusunda sözlü olarak bilgilendirildim.

Yasal uyarı ve gerekçe olmadan işlem yapıldı

Merkez bankasından temsilciler, işlem ile ilgili herhangi bir özel gerekçe sunamadı. Bununla birlikte, düzenleyicinin, finansal piyasadaki yasa dışı faaliyetleri tespit etmek ve bunlara karşı koymak için sistematik çalışma yürüttüklerini söylediler. Yetkililere göre, kontrolsüz sınır ötesi fon transferi ve müteakip nakde çevirme olasılığı, finansal piyasadaki yasa dışı faaliyetlere yönelik planlarda kripto paranın potansiyel katılımı açısından yüksek risk taşımaktadır. BBFpro’yu temsil eden Dijital Haklar Merkezi’nin avukatı Sarkis Darbinyan, merkez bankasının eylemlerinin şaşırtıcı olduğunu şu şekilde söyledi:

Mevcut mevzuatta kripto parasının satın alınması konusunda bir yasak bulunmamakta. Şirket, tüm yasal prosedürlere uymakta, vergileri ödetmekte ve dahası, bu zorunlulukların olmadığı durumlarda bile kullanıcıları tanımlamakta.

Avukat Sarkis Darbinyan şirketin, hem itibar maliyetleri hem de doğrudan ekonomik zarar, dahil olmak üzere kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği eylemlere karşı itiraz edeceğini belirtti. Rusya son zamanlarda şüpheli suçluların kripto cüzdanlarını izleyeceğini açıkladı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin