Wall Street devleri hızla sektöre adım atıyor
Wall Street devleri hızla sektöre adım atıyor

Wall Street devlerinin kripto para yarışına Barclays da katılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiliz çokuluslu yatırım bankası ve finans hizmetleri şirketi Barclays, Wall Street devleri arasındaki kripto para yarışına katılmaya çalışıyor.

Wall Street devleri hızla sektöre adım atıyor

Birkaç ay önce Barclays’in CEO’su Jes Staley, kendi dijital para al-sat masasını başlatma kararı aldı. Ancak bankanın hızla büyüyen piyasaya nasıl yaklaşacağını anlamak için bir araştırma ekibi kurduğu da belirtiliyor. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan ve dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık 120.000 çalışanı bulunan Barclays, dijital varlıkların ticareti konusundan şimdiye kadar uzak durdu. Goldman Sachs, kripto paralar için harekete geçen ilk kurumsal oyunculardan biriydi. Başka büyük şirketlerde kripto paralar konusunda Goldman’ın izini sürdü.

Barclays’in CEO’su Staley, geçtiğimiz Mayıs ayında uyumluluk ve düzenleme sorularını gerekçe göstererek teknolojiden kuşku duyduğunu fakat yine de kripto para konusunu araştırdıklarını söyledi. Şimdi ise İngiltere merkezli bankadan üç üst düzey yönetici, kripto para birimi ticaret masasının yerine, dijital para ticareti yapmaya nasıl başlayabilecekleri konusunu araştırmak üzere bir araya geliyor.

Yarışa katılan son Wall Street devi Barclays

Çalışma grubunun başında eski küresel enerji ticareti genel başkanı Chris Tyrer olacak. Çalışma grubu ayrıca döviz ve gelişen piyasalar makro stratejisi başkanı Marvin Brath ile CTO ofisinden üst düzey yöneticisi ve Blockchain uzmanı Lee Briane’yi de bünyesinde barındırıyor. Lee Briane geçtiğimiz günlerde Blockchain ile ilgili şunları söyledi:

Blockchain teknolojisinde yeni başlayanlar için muazzam fırsatlar var.

Kurumsal şirketlerin dijital varlık yarışı Goldman Sachs ile başlamış olabilir ama Morgan Stanley kurumsal yatırımcılar için özel bir büro açma planlarıyla güçlü bir rakip konumunda. Bu yarışa katılan son Wall Street devi ise Barclays oluyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin