Wall Street Stratejistinin yıl sonu Bitcoin beklentisi: 168 bin dolar
Wall Street Stratejistinin yıl sonu Bitcoin beklentisi: 168 bin dolar

Wall Street devinden flaş hamle: 500 milyon dolarlık Bitcoin alıyorlar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Guggenheim Partners, net varlıklarının bir kısmını Bitcoin olarak tahsis edebilmek için Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’ndan (SEC) izin istedi.

Guggenheim 500 milyon dolarlık Bitcoin almaya hazırlanıyor

Mevcut bilgiler, Wall Street devinin dosyalamayı, Grayscale Investments’ın %10’luk yatırımdan sorumlu olacak şekilde yaptığını gösteriyor.

SEC, kripto para birimine yatırım yapmanın getirebileceği farklı risklerden bahsetmeye devam ediyor. Düzenleyici kurum ayrıca kripto varlıklarını bir değişim aracı olarak hizmet edebilecek dijital varlıklar olarak tanımladı.

Guggenheim bu amaçla fonlarından birini kullanıyor. Fon, Makro Fırsatlar Fonu olarak adlandırılıyor. Bu çantada bulunan fon bu yatırımı gerçekleştirmek için kullanılacak.

Fidelity Digital Assets ve Morningstar, Guggenheim’in çekeceği fonun varlıklardaki yönetimi altında 5 milyar dolara yakın olduğunu öne sürdü. Bu, fonun %10’luk yatırımı gerçekleştirmesi durumunda, 500 milyon dolar değerinde Bitcoin’e yatırım yapacağı anlamına geliyor.

Bitcoin’in mevcut fiyatına göre, yatırım şirketi 27.000’den fazla BTC satın alacak.

Kurumsal yatırımcıların kripto para ilgisi artışta

Guggenheim, 500 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alırsa, kurumsal yatırımcıların kripto alanındaki yıl boyu süren eğiliminin bir devamı anlamına gelecek. Yalnızca bu yıl PayPal gibi kurumların kripto özelliklerini ödeme ağ geçidine entegre ettiğine şahit olduk. Jack Dorsey’nin şirketi Square’in yanı sıra Microstrategy de kripto endüstrisine önemli yatırımlar yaptı.

Büyük kurumların yaptığı tüm bu yatırımlar, kripto para birimlerine uygulanabilir bir servet deposu olarak artan bağlılıklarını ve ilgilerini gösteriyor.

SEC ayrıca kripto endüstrisinde çeşitli düzeylerde düzenlemeler uygulamaya çalışıyor. Komisyon, kripto piyasasının çalışma şekline dair operasyonlara biraz açıklık getirmekle ilgileniyor gibi görünüyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin