Bitcoin fiyat analizi: BTC için sırada ne var? Rekor geliyor mu?
Bitcoin fiyat analizi: BTC için sırada ne var? Rekor geliyor mu?

Bitcoin fiyat analizi: BTC için sırada ne var? Rekor geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin boğaları, dün oluşan flama modelini yukarı yönlü kırdıktan sonra bugün 18.000 dolar seviyesini başarıyla geri kazandılar. Şu an 540 milyon dolara ulaşan kripto para piyasasına bu hafta sonu 30 milyar dolar geri döndü.

Yükseliş momentumunun bu hızlı dönüşü, Bitcoin’i dipten satın almak isteyen ve Şükran Günü tatilinden dönen ABD’li yatırımcıların önünde harika bir konuma getiriyor.

Bitcoin fiyatı için teknik göstergeler ne anlatıyor?

Aşağıdaki 4 saatlik BTC/USD grafiği, fiyatların 18.240 dolardan 0.618 Fibonacci seviyesi ile 18.150 dolar (en düşük sarı çizgi) arasında güçlü bir direnç bölgesine (en düşük kırmızı çubuk) girdiğini ve bu da fiyatları kısa bir yatay konsolidasyona ittiğini gösteriyor.

Bu özel alan, son 11 gündür Bitcoin fiyatı için önemli bir S/R seviyesiydi, aynı zamanda bir sonraki direnç setine geçmeden önce kısa vadede kırılacak ana kilit alan olması bekleniyor.

Bu seviyenin üzerinde, son zamanlarda yüksek işlem hacimleri gören ve Bitcoin’in yeni yılın en yüksek seviyesine tırmanması sırasında fiyatları 3 gün boyunca bastıran 18.791 ve 18.700 dolar (orta sarı çizgi) seviyesindeki 0.786 Fibonacci seviyesi arasında bir sonraki büyük direnç bölgesine sahibiz.

Kısa vadede yükseliş eğiliminde olan traderlar için en yüksek hedef, grafikteki en yüksek 4 saatlik kapanışı temsil eden 19.440 dolar seviyesi(üst sarı çizgi). Bu seviyeyi kırmak, BTC’yi 19.660 dolarla kaydedilen en yüksek fiyatının %1,14’üne altına kadar getirebilir.

4 saatlik BTC/USD grafiği

4 saatlik Bitcoin fiyat grafiği
4 saatlik Bitcoin fiyat grafiği

Yarın ABD ticaret seansı başladığında ve BTC fiyatları tekrar düşmeye başladığında ek yükseliş desteği gelmezse, aşağıdaki seviyelerde destek bulmayı bekleyebiliriz:

1- 17.854 dolar: 0,5 Fibonacci seviyesi

2- 17.715 dolar: İlk büyük destek bölgesi (üstteki yeşil çubuk) + 50 EMA hattı (mavi)

3- 17.150 dolar: Anahtar direnç seviyesi

4- 16.460 dolar: Anahtar S/R seviyesi

  • Toplam piyasa hacmi: 546 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa hacmi: 334 milyar dolar
  • Bitcoin hakimiyeti: %61,3

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin