Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir
Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir

Wall Street bankaları kripto para piyasası için hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street bankaları yetkililerinden Jamie Dimon gibi yeni ortaya çıkan kişiler varlık sınıfını eleştirseler de, bağlı oldukları firmalar pazara giriş yollarını araştırmakta. Sahnenin ardında, Goldman Sachs ve JPMorgan gibi önemli isimler, kripto para birimi fonları için saklama hizmetleri sunmayı düşündüğünü açıkladı. Plan uygulanırsa, hala gelişmekte olan sanal para piyasası için önemli bir gelişme anlamına gelir. Bu durum, kurumsal yatırımcıların pazara girmesi için daha büyük bir teşvik sağlayacak.

Wall Street için önemli olan kripto paraların depolanma durumu

Birçok büyük paralı oyuncu, sadece dijital para birimlerinin volatilitesine değil, aynı zamanda güvenilir saklama altyapısının olmayışına bağlı olarak kripto para birimi ticaretinden uzak duruyorlar. Bu kurumsal fonların birçoğunu, yasa gereği saklamak zorundadır. Bu nedenle, kurumsal yatırımcılar isteseler de pazara giremediler.

Kripto para fonlarına saklama hizmeti sunma fikrini duyuran büyük bankaların ortaya çıkmasıyla ilgili yorum yapan Coinbase Custody başkanı Sam McIngvale, platformların piyasaya girme teşebbüslerinin, büyük para oyuncuları tarafında tepkilere yol açtığını söyledi. McIngvale’e göre insanlar şöyle diyor:

Biz zaten senden Bitcoin alıyoruz, sana güveniyoruz, ama daha fazlasına ihtiyacımız var; Düzenleyici bir bileşene ihtiyacımız var, aylık tablolara ihtiyacımız var, farklı bir sigortaya ihtiyacımız var.

Birçok uzman, kripto para birimi endüstrisinin evriminde bir sonraki önemli adım olarak sağlam depolama araçlarının ortaya çıkışını belirtiyor. Aslında, Bitcoin ETF’nin onaylanması ile ilgili SEC’in en büyük endişelerinden biri, piyasalarda kripto para depolama altyapısının eksikliği.

Wall Street bankaları dijital döviz alım satımı için çalışıyor

Depolama çözümlerini düşünürken diğer tarafta, büyük Wall Street bankaları da gerçek dijital döviz alım satımı için araştırma yapıyor. JPMorgan ve Goldman Sachs’in şirketleri, müşterileri adına Bitcoin işlemlerini gerçekleştiriyor. Diğer şirketler de kripto odaklı ürünler ve hizmetler geliştirmek için çalışıyor.

Şu ana kadar Wall Street, tamamen kripto para birimlerini reddetmekten kaçındı. Hatta bazı CEO’lar Bitcoin’in paranın geleceği için bir değişim aracı, bir değer deposu ve bir hesap birimi olarak meşru bir platforma sahip olacağını söylüyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin