Volkswagen, Blockchain teknolojisini araçlarına entegre etmek istiyor.
Volkswagen, Blockchain teknolojisini araçlarına entegre etmek istiyor.

Volkswagen, Blockchain patentiyle büyük ses getirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Volkswagen Blockchain teknolojisiyle araçlarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir sistem için bir patent başvurusunda bulundu.

Volkswagen Blockchain ile araçlar arasında bir iletişim ağı yaratacak

Bu Blockchain tabanlı ağ, olası çarpışmaları önlemek için sürücüyü yakındaki taşıtlar hakkında uyararak karayolu güvenliğini arttırmayı amaçlıyor. Bu teknolojinin kullanılabileceği diğer bazı eylemler, sollama ve diğer yüksek riskli faaliyetleri otomatikleştirmek olarak gösteriliyor.

Patent, hem kendi kendine sürüş hem de manuel olarak sürülen araçlar için geçerli. Ancak bu teknolojinin, daha fazla sürücüsüz araba ve artan yol güvenliği ile Volkswagen’in geleceğinde uygulanması planlanıyor.

Patent belgesinde şu ifadeler yer alıyor:

Araçtan araca iletişimde, güvenlikle ilgili kullanım durumlarını sağlamak için araçlar arasında mesajlar değiş tokuş edilir. Halihazırda bilinen kullanım durumlarının çoğu, bir sürücüyü, birbiriyle çarpışan iki araç gibi yakın bir olay hakkında uyarır, bu amaçla araçtan araca iletişim, gönderen araç tarafından imzalanan tekli mesajlara dayanır. İmza, bütünlük sağlar. Güvenlik uyarılarının doğal bir uzantısı, yol kullanımının hem güvenliğini hem de verimliliğini arttıran kooperatif manevralardır.

Walmart, Mastercard, Samsung… Sıra Volkswagen’de!

Volkswagen’in uygulamasında Blockchain kullanımının özü, araçların birbirleriyle kriptografik olarak imzalanmış ve çarpışmalardan kaçınmak ve trafik akışını sürdürmek için yakındaki araçların bir ağını oluşturan mesajlar vermesi.

Operasyonları geliştirmek için Blockchain teknolojisinin kullanımı son zamanlarda birçok işletme tarafından benimsenmeye başlandı. Walmart’ın tıbbi kayıtlara erişmek için aldığı Blockchain teknolojisi patenti, Mastercard’ın Blockchain ile anonim işlemlere imza atmak için aldığı patent ve Samsung’un lojistik ve operasyonel verimliliğini artırmak için Blockchain’i kullanması, son dönemde Blockchain alanında yaşanan en önemli gelişmeler olarak gösteriliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Volkswagen ve IOTA, Cebit 2018’de güçlerini birleştiriyor!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin