Vladimir Putin kripto paraları detaylıca değerlendirdi
Vladimir Putin kripto paraları detaylıca değerlendirdi

Vladimir Putin kripto paralara yönelik görüşlerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Rus halkı ile yıllık canlı soru-cevap oturumu sırasında Rusya’nın kendi kripto para birimini çıkarma konusunda muğlak fakat çoğunlukla olumsuz yorumlar yaptı. Vladimir Putin kripto paralara yönelik görüşlerini bu oturumda açıkladı.

Vladimir Putin kripto paraları detaylıca değerlendirdi

Rus gazeteci Artem Khokholikov, bugün “Direct Line” olarak bilinen devlet başkanı ile yapılan canlı oturumda Cumhurbaşkanı’na kripto para hakkında üç soru sordu:

Rusya, kendi kripto parasına sahip olacak mı? Hükumet tarafından kontrol edilecek mi? Yakın gelecekte kripto paraların normal, standart paralarımızı tamamen değiştireceğini düşünüyor musunuz?

Vladimir Putin, ilk başta Rusya’nın kendi kripto parasına sahip olamayacağını belirtti. Vladimir Putin bunun nedenini kripto paraların merkezi bir devlet tarafından sahiplenilememesi ve sınırların ötesinde olmasına bağladı. Rus lider daha sonra bir ödeme şekli olarak kripto parayı ele aldı ve uzmanların Japonya’nın kripto parayı kısmen ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini söylese de diğer ülkelerde geçerli olmadığını belirtti. Putin açıklamalarına şunları ekledi:

Rusya Federasyonu Merkez Bankası, kripto parayla olan ilişkisinde onu ne bir ödeme aracı ne de bir değer deposu olarak görüyor. Kripto paralar hiçbir şey tarafından desteklenmiyor. Bu konuda dikkatli davranılmalı.

Kripto paralar gelecekte Rusya’da daha aktif bir rol oynayabilir

Vladimir Putin ayrıca Rusya’nın sürece nasıl katılabileceğini belirlemek amacıyla dünyada gelişmekte olan bu fenomene dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Rus lider, belki de ülkeye dayatılan Batı yaptırımlarını önlemek için kripto para biriminin potansiyel kullanımına işaret ederek “Uluslararası finansal faaliyet alanında herhangi bir kısıtlamadan kaçınmak için kripto parayı nasıl kullanabileceğimize de bakmalıyız.” dedi.

Direct Line, Rusya’nın iç ve dış politikalarında belirli konuları ele almak için önceden beri düzenlediği bir oturum. Kripto paraların böyle bir oturumda ele alınması, bunun yakın gelecekte politikada daha aktif olarak ele alınacağına işaret ediyor.

Rusya, kripto paraları düzenleyen yasa tasarısını oy birliğiyle onayladı

Rusya’da devlet tarafından çıkarılacak bir kripto para birimine ilişkin olarak, kamu ve özel kuruluşların, 2015’ten bu yana bir “CryptoRuble” veya “BitRuble” yayınlama fikrini tartıştıkları biliniyor. Bu yılın Ocak ayında, devlet tarafından çıkarılacak kripto para birimi için geçici bir lansman yapıldı. Ocak ayı başlarında, Putin’in bir ekonomi danışmanı, CryptoRuble’nin mali yaptırımların baskılarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

Mayıs ayı sonunda Rusya, kripto paralar ve Blockchain teknolojisini düzenleyen yasa tasarısının ilkini oy birliğiyle onayladı. Ülkede tüm sektörünü etkin bir şekilde düzenleyecek olan yasanın son hali 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin