Circle Borsası
Circle 'pump and dump' için önlem almaya başlıyor

Circle Borsası ABD bankacılık lisansı almak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün Revolut’un ABD bankacılık lisansı için başvuruda bulunduğu yönünde haberler yayınlandı. Ayrıca Circle Borsası da ABD bankacılık lisansı almak istiyor.

Circle Borsası ABD bankacılık lisansı almak istiyor

Şimdi ise sıra Goldman Sachs destekli kripto para birimi borsası olan Circle‘da gibi görünüyor. Circle dünyanın en çok denetlemeye sahip ana akım bankacılık sektörüne girmek istiyor. Bununla birlikte Circle aracı şirket olarak kayıt yaptırmak için SEC‘e de başvuracak ve böylece SEC’in menkul kıymet olarak sınıflandırdığı kripto paraların ticaretini yapma yetkisine sahip olacak. Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire konuya yönelik şunları söyledi:

Federal Rezerv içerisinde rezerv tutarak, herhangi bir aracı olmadan merkezi bankacılık sistemine erişim sağlayarak, bu ağlarla diğer piyasalardaki farklı bankalar ile doğrudan iletişime geçerek, sunduğumuz hizmetlerin verimliliğini arttırabilir ve maliyetlerini azaltabiliriz.

Circle’ın fon toplama etkinliği Bitmain tarafından yönetildi

Bu hareket, eğer onaylanırsa ABD’deki türünün ilk örneği olacak. Aslında bu gelişme Circle’ın hizmetlerini genişletme çabalarını takip ediyor. Circle, sadece bu yılın Şubat ayında Poloniex Borsası’na 400 milyon dolar ödeme yaparak hizmet verdiği kripto para sayısını arttırmak istedi. Ayrıca son zamanlarda sadece E Serisi fonlama yapmalarına rağmen 100 milyon doların üzerinde fon topladı. Fon toplama etkinliği Bitmain tarafından yönetildi. Aynı zamanda Accel, General Catalyst, Digital Currency Group, IDG, Pantera, Tusk Ventures, Blockchain Capital ve Breyer gibi firmalar da etkinlikte yer alıyor.

Circle ABD’de böyle bir onay için başvuru yapan en son firma. Daha önce adı geçen Revolut ise şimdiden görüşmelere başladı. Bu konuda gelecek herhangi bir yeşil ışık çığ gibi bir şeye yol açabilir ve birçok büyük firma aynı yolu takip etmeye başlayabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bitrazzi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin