vitalik buretin token 2049
Vitalik Buterin Hong Kong’da finans dışı Blockchain’i yorumladı

Vitalik Buterin Hong Kong’da finans dışı Blockchain’i yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Hong Kong’da düzenlenen Token 2049 etkiliğinde konuşma yaptı. Konuşmasında finans dışı Blockchain uygulamaları hakkında fikirlerini dile getirdi.

Buterin,  finans dışı Blockchain uygulamalarının merkezsizlik konusunda zorlanacaklarını düşünüyor. Bunun yanında finans sektörünün gerçek anlamda adaptasyonu sağlan ilk Blockchain uygulamalarına ev sahipliği yapacağına inanıyor.

Blockchain’in finans sektörünün ötesine geçebileceği alanlara örnek olarak, Vitalik, özellikle kripto paralar veya finansal piyasaların kullanımıyla sınırlı olmayan kullanım durumları olan dijital kimliği, itibarı ve dijital sertifikaları gösterdi.

Vitalik Buterin de oyun sektörünün önemini vurguladı

Blockchain benimsenmesinin şu anki durumu hakkındaki diğer görüşlerinde Buterin, “sadece teoride değil, pratikte de” gelişen mikro sigorta, değişimi olmayan tokenler ve oyun sektörü gibi gerçek dünya uygulamalarını tanımlama konusunda etkinlik katılımcılarına hitap etti.

Buterin, ayrıca birçok insanın gerçek dünya sorunlarının üstesinden gelme konusunda Blockchain’e güvendiğine vurgu yaparken, oyun sektörü gibi eğlence alanlarının bu teknolojiyi ilk benimseyecek, potansiyeli yüksek alanlar olduğunu düşünüyor.

DApps’ları teknoloji devleri ile rekabet için fırsat olarak görüyor

Kişisel girişimlerden de bahseden Buterin, birden fazla oyuncunun, temelde yer alan bir merkezsiz Blockchain protokolünü temel alan uygulamaları paylaşmalarına ve işbirliği yapmalarına olanak tanıyan merkezsiz uygulamaları (DApps) vurgu yaptı.

DApps kullanım durumunun, daha küçük oyuncuların teknoloji devlerinin tekelleriyle rekabet edebilmeleri için merkezi olmayan bir ekosistemi kullanarak mevcut teknolojiyi ve güç alanını potansiyel olarak yeniden belirleyebileceğini öne sürdü.

Yakın tarihli bir röportajda Buterin, Bitcoin’in (BTC) sınırlı işlevselliğini Ethereum’un geliştirilmesiyle çözmeye çalıştığını belirtti. Ethereum’u neredeyse her şeyi yapabilen uygulamalar için bir platform yapma isteği ile Bitcoin’in işlevsellik yeteneğini karşılaştırdı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin