CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama
CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama

ABD CFTC Başkanı: “Blockchain ve kripto, piyasaları dönüştüren iki önemli olaydır.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı J. Christopher Giancarlo, LabCFTC teknoloji yenilik merkezinin, üstel teknolojik değişimler ve kripto pazar değişimi karşısında düzenleyici kurumun bir iç katılımcısı olduğunu söyledi.

CFTC Başkanı: Blockchain ve kripto para birimini vurguladı

Giancarlo, 14 Mart’ta düzenlenen 44. Yıllık Uluslararası Futures Endüstri Konferansı’ndan önce “Geçmişin İyileştirilmesi, Bugünün Çözülmesi ve Dijital Pazarın Geleceğine Taşınması” başlıklı sunumunda CFTC Başkanı olarak son konuşmasını yaptı.

Giancarlo konuşmasında kriptoları, “geleneksel aktörlerin ve iş modellerinin arabuluculuğunun ortadan kaldırılması” olarak nitelendirdi ve mevcut düzenleyici modellere meydan okuyan, modern zincirleri dönüştüren iki önemli olay olarak Blockchain ve kripto para birimini vurguladı.

Giancarlo’ya göre, iki yıl önce başlatılan LabCFTC, hem büyük hem de küçük yenilikçilerle 250’den fazla ayrı etkileşime girdi. Başkan, LabCFTC’nin düzenleyici bir alan olmadığını ve firmaları CFTC kurallarından muaf tutmadığını, aksine “iç ve dış teknolojik yönelim” sağlamayı hedeflediğini vurguladı ve şu açıklamayı yaptı:

Dahili olarak, acente personeline ve diğer düzenleyici kurumlara teknoloji yeniliğini açıklamak ve teknolojinin benimsenmesini savunmak anlamına geliyor. Dışarıdan, bu, yenilikçilere özel bir irtibat sağlarken teknolojik değişim ve pazar gelişmesi hakkında bilgi edinmek ve öğrenmek anlamına geliyor.

Nicel bir düzenleyici kurum hedefi

Giancarlo, faaliyetleri arasında, laboratuvarın küresel düzenleyicilerle (Londra, Singapur ve Avustralya’da) yaptığı fintech işbirliği anlaşmalarının yanı sıra teknoloji primerlerinin yayınlanması ve kamuya açık geri bildirim talepleri üzerine de vurgu yaptı.

Giancarlo, hub’ın kuruluş ve ülke çapındaki bir eğilimin bir parçası olarak “ABD’deki her federal mali düzenleyicinin LabCFTC’ye benzer bir program oluşturduğunu” vurguladı.

Laboratuvara ek olarak, başkan CFTC’nin Bitcoin vadeli işlemlerinin (BTC) yetkilendirilmesi durumunda olduğu gibi yenilik için piyasa çözümleri kullandığını ve “bağımsız piyasa verileri yapabilen” nicel bir düzenleyici olmayı hedeflediğini belirtti.

Daha önce bildirildiği gibi, iki LabCFTC eğitim kursu kripto para birimlerine (Ekim 2017) ve akıllı sözleşmelere (Kasım 2018) ayrıldı. Aralık ayında, laboratuvar kamuya, Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin gelecekteki kararını değerlendirmesinin bir parçası olarak Ethereum Blockchain (ETH) hakkında yorumlarda bulundu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin