kuantum hesaplama
Vitalik Buterin: "Google’ın kuantum bilgisayarı kripto alanı için kullanışlı değil"

Vitalik Buterin: “Google’ın kuantum bilgisayarı kripto alanı için kullanışlı değil”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, geçmişte kendinin de kuantum modelini denediğini Google’ın girişimini yalnızca bir kavram kanıtı (proof of concept) olduğunu dile getirdi.

Google’ın, herhangi bir dijital coinin şifresini teorik olarak çözebilecek bir cihaz olan kuantum bilgisayarı gerçek bir tehdit değil. Şimdilik, kripto alanı kuantum hesaplamanın mevcut kriptografiyi yenebileceği düşüncesi olan Quantum Supremacy konusunda sakin olmaya devam ediyor.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, yeni bir hesaplama cihazı oluşturma çabası üzerinde durdu. Buna göre; Google’ın çabalarını eksik olarak görüyor.

Şu ana kadarki quantum üstünlüğüyle ilgili tek izlenimim, hidrojen bombalarının nükleer füzyona ne olduğunu hesaplayan gerçek kuantum olduğudur. Bir fenomenin ve ondan güç alma kabiliyetinin bulunduğunu, ancak yönlendirilmiş kullanımdan yararlı şeylere doğru çok uzak olduğunun kanıtı.

Kuantum hesaplamanın zahmetli süreci BTC cüzdanını çözmek için değmez

Teoride, quantum hesaplama, tüm özel anahtarları çözme ve tüm paraları kontrol etme fırsatına yol açabilir. Bu durumda, BTC’nin değeri gerçekten sıfır olacaktır ve ağ tüm güvenilirliğini kaybedecektir. Kuantum hesaplama, potansiyel olarak, madencilerin en üst düzey çabalarını bile hesaplama konusunda yeterince güçlü olarak görülüyor.

Geleneksel hesaplamayla  özel bir anahtarı çözmek, astronomik derecede uzun zaman alır. Ancak kuantum hesaplama çok daha hızlıdır. Google’ın bilgisayarı, silikon işlemcilerle 10.000 yıl sürecek bir görevi tamamladı.

Dev teknoloji şirketleri kuantum bilgisayarların peşinde

Kuantum hesaplama, IBM, Intel ve Microsoft dâhil olmak üzere birçok büyük ölçekli teknoloji şirketi tarafından ele alınan bir proje. Ancak böyle bir cihazın geliştirilmesi sıkı laboratuar koşulları gerektiriyor. Testlerin, hesaplamalarda kuantumu kullanmak için neredeyse mutlak sıfıra soğutulmuş elektronik cihazlar kullanılarak yapılması gerekiyor.

Bu nedenle, bu şirketlerden herhangi birinin bir BTC cüzdanını boşaltmak için hesaplamalar yapmaya kalkışması pek olası değil. Kuantum hesaplaması, teoride BTC’yi daha verimli bir şekilde kazımak için kullanılabilir ve bu aslında Buterin’in kuantum projesindeki asıl niyetiydi. Şu anda, madenciler, blok bağlantısını, olasılık testi yapmak ve sayısız güçlü ASIC kullanmak dâhil olmak üzere çoklu verimlilik arttırıcılarla tahmin etmek için yarışıyorlar.

Şu anda, blok zincirler geleneksel bilgisayarlardan gelen çok daha monoton saldırılarla karşı karşıya. Çalınan paralar, kriptografik’in korumasına rağmen hatırı sayılır bir miktar. İnsan hatası, özel anahtarların birden çok kez ihlal edilmesine neden oldu.

cryptovest

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin