Doğum günün kutlu olsun Ethereum
Doğum günün kutlu olsun Ethereum

Vitalik Buterin: “Ethereum kesinlikle Bitcoin’in durduğu noktada değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki en büyük üçüncü kripto para birimi olan Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Blockchain Insider ile yaptığı bir röportajda, Proof of Work’ten (PoW) Proof of Stake’e (PoS) geçilmesinin nedenini anlattı.

Ethereum’un kurucu ortağı: “PoS, sektörde son zamanlarda oldukça popüler.”

Buterin, PoS’un PoW’dan farklı bir uzlaşma mekanizması olduğunu belirtiyor. Buterin ayrıca, PoW’un bilgisayarlar için, Bitcoin, Ethereum ve diğer ağları oluşturan,  birbirleriyle konuşmak ve “hangi sırayla hangi mesajların işleneceğini” kabul etmek için bir yol olduğunu da ekliyor.  Ethereum’un kurucu ortağı konuya yönelik açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Proof of Work’ü, bir birim bilgi işlem gücü olduğunu bildiginiz bir oylama mekanizmasi olarak düşünebilirsiniz. Ancak PoS, sektörde son zamanlarda oldukça popüler ve sade ve basit. Bu nedenle  PoW’den daha etkili.

vitalik buterin

Buterin’e göre, PoS’un PoW’den daha iyi olmasının nedenleri

Buterin, her iki mekanizmanın da iktisadi kaynakları kullandıkları gibi birbirine benzediğini söyleyerek, “ağda ne kadar katılım sağlayabileceğinin” gerekli olan faktörlerden biri olduğunu ekliyor. Eğer bu yoksa Ethereum’un kurucu ortağına göre, katılımcı bir “milyar sahte katılımcı” gibi davranabilir ve tüm ağı ele geçirebilir. Buterin ayrıca PoS’un PoW’den daha iyi olduğunu birkaç neden dayandırarak açıklıyor. Buterin, konuya yönelik açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bunlardan bir tanesi, aslında bu bilgisayar gücüne sahip olduğunuzu kanıtlamak için PoW ile bu bilgisayarları temel olarak açmanız ve 7/24 matematik bulmacalarını çözmesi gerekiyor ve bu da çok fazla enerji tüketimi anlamına geliyor.

Bu terim ilk olarak Vitalik Buterin tarafından değil, Nick Szabo tarafından ortaya atıldı

Vitalik Buterin:  “PoS, PoW’den daha etkili ve güçlü.”

Ethereum’un kurucu ortağı konuya yönelik açıklamalarına şu sözlerle detaylandırıyor:

Ve bence bir Bitcoin, muhtemelen dünyadaki ülkelerin büyük bir çoğunluğunu aşma noktasında ve Ethereum kesinlikle bu noktada değil, ama yine de olmasını istediğimden çok daha yüksek seviyede.

Ayrıca Buterin, PoS’un PoW’den daha etkili ve güçlü olması nedeniyle tercihlerini bu yönde kullandıklarını da vurguluyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin