Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor
Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor

Vitalik Buterin: “Ethereum gerçekleri için “akıllı sözleşmeler” terimi yetersiz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter aracılığıyla Vitalik Buterin, “akıllı sözleşmeler” terimini benimsemekten dolayı pişman olduğunu vurguluyor. Ayrıca Buterin, Ethereum gerçeklerini doğru bir şekilde tanımlamak için akıllı sözleşmeler terimi yerine daha teknik bir terim bulması gerektiğini de ekliyor.

Bu terim ilk olarak Vitalik Buterin tarafından değil, Nick Szabo tarafından ortaya atıldı

Investopedia’ya göre, “akıllı sözleşmeler” terimi, 1998 yılında bir bilgisayar bilimcisi olan ve 1998 yılında Bitcoin’in icat edilmesinden tam 10 yıl önce “Bit Gold” adlı sanal bir para birimi icat eden Bitcoin öncüsü Nick Szabo tarafından ortaya atıldı.

Szabo, akıllı sözleşmeleri sözleşmenin şartlarını yerine getiren bilgisayarlı işlem protokolleri olarak tanımladı. Szabo, elektronik işlem yöntemlerinin işlevselliğini dijital ortama genişletmek istedi. Bununla birlikte bu terim, Blockchain topluluğunda ve Twitter’da bir kelime haline dönüştüğü için sektörde hep var olmaya devam edecek.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin