Vitalik Buterin: “İnsanların heyecanının ardındaki sebep, Blockchain’lerin tamamen otomatik hale gelmesi.”
Vitalik Buterin: “İnsanların heyecanının ardındaki sebep, Blockchain’lerin tamamen otomatik hale gelmesi.”

Vitalik Buterin, Ethereum Core’un gelişimini anlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen San Fransisco Blockchain Week’te (SFBW), Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum Core’un gelişiminden bahsetti. Tartışma sırasında, aynı zamanda on-chain yönetişim mekanizmaları hakkında konuştu ve konuyla ilgili görüşlerini sundu.

Plasma Cash, Plasma teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonu

Vitalik Buterin, sözlerine Ethereum çekirdeğinin gelişimine yaptığı katkıyı açıklayarak başladı. Bunu yaparken Plasma Cash teknolojisinin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirtti. Geçen yıl Ağustos ayında Vitalik Buterin ve Joseph Poon tarafından önerilen Plasma teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonu olan Plasma Cash, Ethereum Blockchain’deki ölçeklenebilirliği ve güvenlik sınırlamalarını geliştirmek için bir geliştirme olarak önerildi. Plasma Cash’in teknolojisi, akıllı sözleşmeler sayesinde, Ethereum Blockchain’in merkezi olmayan ekonomileri temsil etmesine izin veriyor. Ethereum Core tarafındaki gelişmelerden bahseden Buterin şunları söyledi:

Gerçekten de, her türlü büyük problemin temelde çözüldüğü noktadayız ve bu, küçük şeylerin daha verimli hale getirilmesiyle ilgili daha fazla bir sıçramaya neden oluyor.

Vitalik Buterin: “İnsanların heyecanının ardındaki sebep, Blockchain’lerin tamamen otomatik hale gelmesi.”

Buterin, Casper beacon chain’ı daha verimli hale getirmeye katkıda bulunacak olan validator setleri arasındaki geçişler gibi daha küçük sorunlara yoğunlaştıklarını belirtti. Daha sonra, Buterin insanların genel olarak heyecanlanacağı ama onun için endişe verici olan mekanizmalardan söz etti ve  on-chain yönetişimin böyle bir “açık” mekanizma olduğunu söyledi. Buterin’e göre, insanların heyecanının ardındaki sebep, Blockchain’lerin tamamen otomatik hale gelmesi ve karmaşık bir siyasi süreç olmadan işlem yapabilmeleri. Buterin konuya yönelik şunları söyledi:

Bu bir tür oylama…Bunlar farklı mekanizmalar ile gizli saldırılara karşı korkunç derecede savunmasızdır.

Vitalik Buterin: “Kullanıcıların çıkarlarını temsil etmek için de Blockchain’lere ihtiyaç var.”

Vitalik konu üzerinde açıklama yapmaya devam etti. Böyle bir yönetişimin, tüm paranın %2’sine sahip olması durumunda, sistem üzerinden oy kullanabileceğini belirtti.  Buterin ayrıca son zamanlarda Blockchain alanında ortaya çıkarılan bazı yüksek profilli zorlama vakalarının da bulunduğunu vurguladı ve açıklamalarına şunları ekledi:

Kripto para endüstrisindeki büyük aktörlerin, kripto para ekosisteminin iyiliği için milyonlarca dolar kazanma fırsatını kaçırmaya istekli oldukları kesinlikle doğru değil.

Buterin’in görüşüne göre, Blockchain alanı iyi ve mantıklı bir mekanizmadan yoksun ve yalnızca seçmenler ve madenciler gibi yoğunlaşmış grupların ilgisini değil, kullanıcıların çıkarlarını temsil etmek için de Blockchain’lere ihtiyaç var.

Ambcrypto

^

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin