World Bank Group Başkanı, Blockchain teknolojisinden umutlu
World Bank Group Başkanı, Blockchain teknolojisinden umutlu

World Bank Group Başkanı: “Blockchain’in hızına ayak uyduramıyoruz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’nin ev sahipli yaptığı bir panelde, World Bank Group Başkanı, Blockchain teknolojisinin küresel finansal ağının gelişimine yardımcı olabileceğini söyledi. World Bank Group Başkanı Jim Yong Kim, teknolojiye önem vermenin örgütün hedeflerine ulaşmak konusunda çok yardımcı olacağını söyledi.

World Bank Group Başkanı, Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor

Kim, katıldığı panelde DLT ve Blockchain teknolojisinin gelişmekte olan teknolojiler arasında en önemlilerden biri olduğunu belirtti.

Dağıtılmış Defter Teknolojisi’nin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Blockchain teknolojisi ile tüm bağı oluşturduğumuz, tahsis ettiğimiz, aktardığımız ve yönettiğimiz ilk Blockchain ağımızı Ağustos ayında yayınladık.

World Bank, teknoloji üzerinde tasarlanan ve yönetilen ilk kamu tahvilini 100 milyon AUD (73.16 milyon USD) olarak belirledi. Küresel finans kurumu, Dağıtılmış Defter Teknolojisinin tahvil satış uygulamalarını nasıl geliştirebileceğini incelemek için sabırsızlanıyor.

Kim ayrıca örgütün Blockchain teknolojisinin gelişimine ayak uyduramadığını da itiraf etti. Ayrıca, görevlerini yerine getirmede daha büyük bir başarı elde edebilmek için, World Bank’ın DLT ve Blockchain’de yer alan teknolojik gelişmelere sürekli olarak ayak uydurması gerektiğini de belirtti.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde IMF tarafından yayınlanan bir raporda, kripto para birimlerinin küresel finans piyasasının yapısal bütünlüğünü tehdit ettiği belirtildi.

Siber güvenlik ihlalleri ve kritik finansal altyapıya yönelik siber saldırılar, sınır ötesi ödeme sistemlerini baltalayabilecekleri ve mal ve hizmet akışını bozabilecekleri için ek bir risk kaynağı oluşturmaktadır. Raporda, kripto varlıklarının hızlı büyümesinin devam etmesi uluslararası finansal sistemde yeni kırılganlıklar yaratabilir.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin