Ethereum 2.0, Bitcoin'i Geçebilir, Messari analisti tahmini
Ethereum 2.0, Bitcoin'i Geçebilir, Messari analisti tahmini

Vitalik Buterin: “Ethereum 2.0 lansmanı çok uzak değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Prag’da düzenlenen Devcon4 konferansı açılış konuşmasında tam tutarlı (coherent whole) olarak tanımladığı Ethereum 2.0 lansmanı hakkında yol haritasını çizdi.

Serenity olarak adlandırılan proje, Ethereum geliştiricilerinin 2014 yılından beri üzerinde çalıştığı birçok projeyi içerisinde barındırıyor.

Vitalik’in yaptığı konuşmanın özeti şu şekilde:

Ethereum 2.0, birkaç yıldan beri konuştuğumuz birkaç farklı özellikten oluşan bir kombinasyonun bir araya gelmesi anlamına geliyor. Ethereum 2.0’ın tam bir bütünlük arz edeceğini düşünüyoruz.

Ethereum kullanıcıları ve analistleri, ağın geliştirilmesinin potansiyel zaman çizelgesini uzun süredir tartışıyorlardı. Serenity’nin bileşen parçaları arasında, “proof of stake“ algoritmasına bir transfer, Casper olarak bilinen bir proje, sharding olarak bilinen bir süreçle ölçeklenebilirlik iyileştirmeleri ve diğer çeşitli protokol geliştirmeleri yer alıyor.

Buterin büyük lansmandan önce, geliştiricilerin bazı ince ayarlamalar yapacağını da belirtti. Bunlar, en az iki Ethereum 2.0 uygulamasını entegre eden bir test ağı olan stabilize edici protokolünü ve çapraz-istemci ağlarının testini içerecek.

Ethereum 2.0 lansmanı kısa bir süre içinde gerçekleşebilir

Ek testler önemi üzerinde duran Buterin, Ethereum 1.0 sürümlerinden tecrübe ettiğini ve projenin buna göre çok hızlı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdi. Lansmanın ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir tarih vermekten kaçınan Buterin çok uzun bir zaman almayacağını söylemekle yetindi.

Devcon4’te de konuşan, 2015 yılında Buterin ile beraber ERC-20 token standardını birlikte yazan başka bir Ethereum geliştiricisi ise yatırımcıları dolandırıcılıktan daha iyi koruyacağını iddia ettiği yeni ICO modelinin de tanıtımını yaptı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin