Singapur token günü
Singapur'da düzenlenen Token Günü ile kripto para kullanımı tanıtılacak

Singapur’da düzenlenen Token Günü ile kripto para kullanımı tanıtılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Ekim’de, Bitcoin (BTC) onuncu doğum gününü kutladı. Kutlamanın bir parçası olarak, Bizkey adlı bir şirket Singapur’da “ Token Günü ” adlı yeni bir kampanya başlatmaya karar verdi.

Token Günü, halkın kripto paralarla daha çok haşır neşir olmasını ve daha iyi tanımasını amaçlayan bir kampanya. Her ne kadar adı Token günü olarak geçse de 31 Ekim’de başlayan kampanya 18 Kasım’a kadar sürecek.

Bu süre zarfında, Singapur’daki her kripto para sahibi, 30 kadar işletmenin kripto karşılığında çeşitli ürünler sattıkları Singapur’daki Chinatown’dan alış veriş yapma şansına sahip olacak. Dijital paralarını harcamak isteyenler, Bizkey’in akıllı Blockchain POS (Satış Noktası) cihazını kullanabilecekler.

Alış verişlerde Binance Coin, Ethereum, Zilliqa coin, Aelf coin ve diğerleri de dahil olmak üzere çok sayıda kripto para kullanabiliyor.

Token Günü ile amaç işletmeleri kripto ödemeleri ile tanıştırmak

Singapur  dünyanın en kripto dostu ülkelerinden biri olmasına rağmen, henüz kripto paralar bu ülkede ödeme yöntemi olarak  kullanılmaya başlamadı. Bu etkinliğin oluşturulma nedenlerinin başında ise bu gerçek yatıyor. Bizkey, Token Gününün buzları kıracağı ve diğer işletmelerin de kripto ödemeleri ile tanışmaya teşvik edeceğini umuyor.

Singapur’un ICO’lar ile ilgili düzenlemeleri oldukça faydalı oldu

Yaklaşık bir yıl önce, Kasım 2017’de, Singapur Para Yönetimi (MAS) yeni kurallar getirerek  menkul kıymet tokenleri ile hizmet tokenleri arasında kesin bir fark yaratmaya karar vermişti. O zamandan beri, Singapur, 2018’in yalnızca ilk beş ayında 56’dan fazla ICO’ya ev sahipliği yaptı. Karşılaştırma yapacak olursak, tüm 2017 boyunca sadece 35 ICO projesi bulunuyordu. Birçok insan, bu düzenlemelerin uzun vadede faydalı olacağını düşünüyordu.

Yapılan düzenlemeler sayesinde ise  ödeme dolandırıcılığı, lojistik, para transferlerinin gecikmesi, muhasebe ve benzeri komplikasyonları içeren işlerde  kripto para ödemesi kabul edenler hızla ortadan kaldırıldı.

Bizkey’in CEO’su ve kurucu ortağı Ken Huang, etkinlikte, Singapur’da bile, yalnızca birkaç kişinin ürün ve hizmet satın almak için kriptosunu kullanma şansına sahip olduğunu belirterek şu sözleri dile getirdi:

Token Günü, kripto para kullanımının kolay olduğunu ve kripto yoluyla ödeme yapmakla ilgilenen çok fazla müşterinin olduğunu gösterecek. Huang Singapur’da 10.000 ila 15.000 arasında kripto sahibi bulunuyor. Tahminlerimize göre, kripto para sahiplerinin çoğu, 20 ile 50 yaşları arasında ve muhtemelen çoğunluğu teknoloji meraklısı erkekler oluşturuyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin