vitalik buterin
Vitalik Buterin’e göre işte kripto sektörünün en büyük problemi!

Vitalik Buterin’e göre kripto sektörünün en büyük problemi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası bilindiği gibi problemlerle doludur. Eğer bu problemler olmasaydı Bitcoin belki de yıllar önce rüştünü ispatlamış olurdu. Sektörde iyi olarak görülen şey ise bu problemlerin birçoğunun çözülebilmesi veya çözüm yolunda olması. Kripto ekosisteminde görülen başlıca problemleri sayarsak bunların başında, siber saldırılar, güvenlik, volatilite ve erişilebilirliğin geldiğini görürüz. Diğer yandan, kripto para finansmanı ile ilgili olarak, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Harvard Üniversitesi’nden Zoë Hitzig ile birlikte yazılan bir makalede önemli bir soruna daha vurgu yapıyor.

Vitalik Buterin en büyük sorunun “bedavacılar” olduğunu düşünüyor

Tanım olarak, bedavacılar (free riders), malların eksik tedarikinden yararlanan bir kişi veya kurumdur. Buterin ve Hitzig’e göre bu, başta ICO ve coinin arz aşamalarında olmak üzere birçok kripto para karşılığı projenin geliştirilmesini engelleyen bir sorun. Liberal Radikalizm başlıklı makalede bu soruna bir çözüm olduğunu vurgulanıyor.

Coindesk’e göre:

İkinci dereceden oylama, (Quadratic Voting )katılımcıların bir konuya ne kadar önem verdiklerine göre kripto tokenleri ile oy kullanmalarına izin verirken, Liberal Radikalizm (LR) aynı kavramı toplulukların yazılım geliştirme, kripto para birimleri ve gazetecilik gibi kamu mallarına nasıl katkıda bulunduğunu açıklıyor. Ayrıca, katılımcıların sayısına ve eldeki konuya ne derece önem verdiğine bağlı olarak projelerin finansmanını artırarak çalışır.

Bedavacılar, çeşitli kripto projelerinden boşalan fonları seçerek bir soruna yol açarken, liberal radikalizm, finansmanın aşamalı olarak artırılmasına olanak tanıyacak bir format oluşturmak için bunu konuyu etraflıca ele alan bir teori.

Hitzig, liberal radikalizme gerçek bir çözüm olarak şuna değiniyor:

Bu fikir dizisini her yönüyle ele alarak- yerelleştirilmiş, gerçek dünya sorunlarına çözümler sunabiliriz. Ve bu öneriler modern liberalizm krizinin önemli yönlerini çözen tutarlı bir politik felsefeye oldukça uyumlu. Bu sorunlar, var olan liberal demokratik sistemlere ve hem sol hem de sağ otoriter popülist alternatiflerin yükselişiyle artan bir biçimde tezahür ediyor.

Kripto, ekonomi ve siyaset üzerine heyecan verici bir bakış açısı

Vitalik Buterin ve Hitzig, şu anda çeşitli kripto para ve Blockchain projelerine zarar veren bedavacı sorununun giderilmesine yardımcı olabilecek çok teorik bir konsept sunuyor. Elbette, liberal radikalizm henüz tam olarak denenmiş ve test edilmiş bir çözüm değil.

Hala geçerli olarak tamamen test edilmedi. Ve beklenmedik saldırılara veya ekonomik sıkıntılara karşı savunmasız olabilir. İkincisi, mekanizma ağırlıklı olarak kimlik sistemlerine dayanıyor. Bu, şimdilik, piyasadaki pek çok kişi için son derece önemli olan anonimlikle birlikte yürümeyeceği anlamına gelir. Ayrıca, bazı bilinen oy saldırıları, LR’nin güvenilir donanımları kullanması için insanlara ihtiyaç duyabileceği anlamına gelebilir ki-bu, kullanım kolaylığıyla ilgili olarak ideal değildir.

Görünüşe göre, bu henüz farkında olmadığımız bir soruna çözüm olabilir.

cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin