Vitalik Buterin, Ethereum’un PoS sistemine geçmesinin nedenini açıklıyor
Vitalik Buterin, Ethereum’un PoS sistemine geçmesinin nedenini açıklıyor

Vitalik Buterin: “Bitcoin denizden nasıl dışarı çıkmayı planlıyor?”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, geçtiğimiz günlerde Twitter’da Bitcoin’in (BTC) geleceğini sorguladı. Ethereum’un bir proof-of-stake (PoS) sistemine dönüşünü eleştirirken Buterin, “Bitcoin, benzer kripto paraların olduğu denizden nasıl çıkmayı planlıyor?” diye sordu.

Vitalik Buterin, Ethereum’un PoS sistemine geçmesinin nedenini açıklıyor

Buterin, Blockchain Insider’e geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi. Burada Ethereum’un bir PoS sistemine geçmesinin arkasındaki temel nedenin, Bitcoin madenciliği ve diğer Proof-of-Work kriptolarıyla ilgili devasa enerji tüketimi sorunu olduğunu açıkladı.

Twitter kullanıcısı “whalepool” bu argümana ikna olmadı ve Ethereum’un kendisini, ayırt etmesine yardımcı olacak hiçbir şey olmadan, benzer kripto paraların olduğu bir denizde battığını iddia etti.

Ethereum son zamanlarda momentumu devam ettirmek için çabalıyor

Bu, Ethereum’un kurucu ortaklığını kızdırdı ve Buterin, bu Twitter kullanıcısının paylaşımına Bitcoin’in kendisinin eliptik eğri kriptografisine dayanan tüm kripto paralar arasında nasıl ayırmayı planladığını sorarak cevap verdi.

2017’de oyunun değişmesiyle başlayan lansmanından sonra, Ethereum son zamanlarda momentumu devam ettirmek için kesinlikle çabalıyor. Uzmanlara göre, ‘Ethereum 2.0’ Constantinople yükseltmesi ve PoS’ye geçiş, üçüncü en büyük kripto için bir make-or-break olabilir. Vitalik’in sorusuna verilen yanıtlara bakarsak kripto topluluğu BTC’ye karşı ETH ve her iki paranın geleceği konusunda hala bölünmüş durumda.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin