BTC fiyatı
BTC fiyatı kritik noktadayken analistler Bitcoin'de 7.400 dolar kırılımına dikkat çekiyor

15 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.300 doların altını gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Aralık Bitcoin fiyatına dair önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Bitcoin dün de değer kaybetmeye devam ederek 3.224 dolara kadar geriledi.
  • Dün gün sonuna doğru gelen tepki alımları ile ise 3.300 dolar fiyatına tutunmaya çalıştı.
  • Yeni güne düşük hacimde başlayan BTC/USD paritesi negatif görünümünü koruyor.

15 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Dün toparlanmaya yönelik çabalar 3.370 dolar civarında başarısız olunca Bitcoin, düşüş hareketini devam ettirerek yılın yeni dip seviyesi olan 3.224 dolar kadar geriledi.

Son bir aylık fiyat hareketlerine baktığımızda Bitcoin yatırımcılarının sağlam bir destek noktası bulma konusunda henüz başarılı olamadığını görüyoruz. Diğer yandan 14 Kasım’da başlayan hızlı düşüş hareketinin ilk zamanlardaki dik düşüşlerini yerini yatay düşüşe bırakması Bitcoin’in 3.000 dolar bandında kendine sağlam bir taban bulmaya yaklaştığını gösteriyor.

Ayrıca bu hafta içinde oluşan tepe noktası 3.600 dolardan başlayan düşüş hareketinin dünkü toparlanma çabasının yetersiz kalması sonucu devam ettiğini gördük. Bu satış dalgası Bitcoin fiyatının 3.300 doların altına sarkmasına neden oldu.

Hafta sonunun ilk gününde güne 3.330 dolar seviyesinde başlayan BTC/USD paritesinin bu satış hareketini sonlandırması için 3.375 doların üzerine kapanışlara ihtiyacı var. Bu seviyenin üzerine çıkılması Bitcoin’in yeniden 3.500 dolara yoluna girmesini sağlayacakken hala genel toparlanmaya yönelik bir sinyal bulunmuyor. Bundan dolayı kısa vadeli bir yukarı yönlü düzeltme görsek dahi negatif görünümden dolayı Bitcoin yeni dip fiyatları deneme olasılığı yukarı yönlü ralliden daha kuvvetli görünüyor.

Ayrıca genel trendi gösteren 100 hareketli ortalamanın 200 hareketli ortalama altında olması ve aralarındaki makasın her geçen gün artması ayı piyasasının güçlü bir şekilde devam ettiğini teyit ediyor.

Bitcoin’in bu seviyelerden kurtarıp sağlam bir toparlanma hareketi için ise 4.000 dolar bandına geri dönmesi ilk koşul olarak görülüyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif bölgedeki satıcılı seyrini devam ettirirken, MACD histogramının yeşile dönmesi alıcıları tetikleyebilir.
  • Stokastik gösterge ise yatayda seyrettiği aşırı satım bölgesinden çıkma eğiliminde. Bu alışların artması açısından önemli bir hareket olarak değerlendirilebilir.
  • RSI göstergesi ise satım bölgesindeki yatay görünümüne devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin