featured

Visa stabilcoin ödemeleri için bu altcoin ağını kullanma kararı aldı: İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Business Wire tarafından yayınlanan bir basın bültenine göre küresel ödeme devi Visa, kripto ile deneylerine devam etmek için yeni bir adım atıyor. Bu kez, USDC dolar stablecoini kullanarak stablecoin yerleşim alanını genişletmeyi ve Worldpay ve Nuvei gibi tüccar alıcılarla pilot programlara başlamak için Solana blok zincirini kullanmayı amaçlıyor.

Küresel ödeme şirketi, VisaNet aracılığıyla daha hızlı ödeme mutabakatı için en iyi iki blok zinciri platformu Ethereum ile zaten iş birliği yapıyor. Visa tarafından sunulan sistem, kullanıcıların bankaları ve tüccarların bankaları arasında günlük olarak milyarlarca USD değerinde işlemin temizlenmesine, çözülmesine ve aktarılmasına yardımcı oluyor ve bu da kart kullanıcıları için görünmez kalıyor.

Visa

Ödeme şirketinin kripto şefi Cuy Sheffield’e göre Solana ve Ethereum zincirlerini ve USDC gibi sabit paraları kullanan Visa, sınır ötesi ödemeleri daha hızlı gerçekleştirebilecek ve kullanıcıların kart imkânlarından sorunsuz bir şekilde para gönderip alabilmelerini sağlayacak.

Temel olarak Solana ve Ethereum zincirleriyle birlikte USDC, uluslararası para taşıma yöntemlerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Visa’nın Crypto.com ile kripto para yolculuğu

Mevcut pilotlar, Visa’nın 2021’de Crypto.com borsasıyla başlattığı pilot programdan kaynaklanıyor; Visa, ihraç tarafındaki yerleşimleri iyileştirip iyileştiremeyeceklerini görmek için USDC stablecoin’i de kullandı.

Bu, ödeme şirketinin Avustralya’daki kart tabanlı ödemeler için Crypto.com ile pilot uygulamasında kullanmak üzere Ethereum zinciriyle de ortaklık kurduğu zamandır. Bu pilot uygulama gerçekleşmeden önce, Visa ile ortaklaşa çıkarılan Crypto.com kartlarıyla yapılan ulus ötesi satın alımlar günler sürüyor ve uluslararası havaleler pahalıya mal oluyordu.

Solana’nın eklenmesi ve alıcılara doğru genişleme

Şimdi, Visa pilot uygulamasını genişletti ve tüccarlarının yerleşim sürelerini kısaltmak için Worldpay ve Nuvei gibi alıcıların yanı sıra en iyi blok zinciri Solana’yı da dâhil etti.

Şirket programının bu yeni bölümü için Ethereum’un yanı sıra yeni bir blok zinciri ortağına ihtiyaç duydu, bu nedenle tüccarlar ve alıcılar arasında USDC ödeme işlemlerini yürütmek için Solana’yı seçti. Böylece ödemeleri sorunsuz hâle getirmek için Solana tarafından sunulan araçları kullanan ilk büyük ödeme şirketi oldu.

 U.Today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin