Crypto.com, Visa ağına katıldığını duyurdu!
Visa’dan dev kripto para adımı! Bitcoin ile ödüller kazandıran kart geliyor

Visa, kripto alanında ikinci yatırımını gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel ödeme devi Visa, 10 Temmuz tarihli Fortune haberine göre, Anchorage girişiminin 40 milyon dolarlık finansman turuna öncülük ettiği bir kripto projesine ikinci yatırımını yaptı.

Visa, daha önce 17 milyon dolar toplanan kurumsal dereceli kripto gözaltı hizmeti Anchorage girişiminin Andreessen Horowitz’in önderliğindeki fon toplama turuna büyük kripto para risk sermayesi (VC) şirketlerinden Blockchain Capital ile birlikte öncülük etmişti.

Yeni turda hem Visa’nın katkısı hem de Anchorage’nın özel değeri ile ilgili bilgi verilmedi. Bilindiği gibi Visa ve Anchorage, 18 Haziran’da resmen ortaya çıkan Facebook’un kripto para projesi Libra’nın kurucu üyelerinden.

Visa, kripto sektöründeki ilk yatırımını 2015’te gerçekleştirmişti

Fortune’un belirttiğine göre; kripto projesi ile ilgili bu finansman turu, Visa’nın bilinen ikinci yatırımı. Ödeme devi, daha önce Nasdaq ve Citi ile birlikte 2015 yılında blok zincir girişimi Chain Back’in​​ 30 milyon dolarlık bir finansman turuna katılmıştı. 2018 yılının sonlarında, Chain Stellar odaklı firma Lightyear tarafından satın alındı.

Toplanan yeni fon, Anchorage’ın misyonunda, müşterilerin varlıklarının güvenliğini sağlamak için soğuk cüzdana dayalı kurumsal gözetimlere bir alternatif sağlamada kullanılacak. Raporda, şirketin kripto paraların güvenli bir şekilde depolanmasını sağlamak için biyometrik tabanlı bir yazılım ile yüz tanıma vb. ve çoklu onay sistemlerini uyguladığı dile getiriyor.

Mayıs ayı sonlarında, Anchorage, sigorta kapsamını, soğuk ve sıcak depolamayı bir arada kullanan tasarruf sahiplerini hedef alan bir sigorta çözümü geliştirdi. Piyasada kripto saklama sigortasının tüm kapsamının adil olmadığını iddia eden şirket, her iki dijital varlık depolamasını da kapsayan bir poliçe ile bir sigortası poliçesi türü edindiklerini açıkladı.

Bu gelişmelerin haricinde Visa, haziran ayının ortalarında, Blockchain teknolojisinin bazı yönlerinden türetilen bir sınır ötesi ödeme ağı olan “Visa B2B Connect” i başlatmıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin