bitcoin madenciliği

Virginia Beach Hükümeti, Bitcoin madenciliği için 500 bin dolarlık destek verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin Virginia Beach kenti, bölgede yer alan Bitcoin madenciliği şirketinin yeniden yapılandırılması amacıyla 500 bin dolarlık destekte bulundu.  Dünyada git gide popüler olan başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimleri için kimi ülkeler yasaklarla boğuşurken, kimi ülkeler de devletten destek alıyor. Virginia da bu desteği sağlayan eyaletlerden birisi.

Geçtiğimiz Salı günü, Virginia Beach Development Authority, Virginia Beach’te iş yaratmaya yardımcı olmak amacıyla Bcause LLC’ye fon sağladığını açıkladı. Şu anda yapım aşamasında olan ancak bu ayın sonlarına doğru açılacak olan maden yaklaşık 65 milyon dolarlık bir bütçe ile finanse ediliyor. Hibe, işyeri büyümesini ve kripto para alanını artırmak için kamu kesiminden gelen önemli bir çaba olarak göze çarpıyor. Fonlara ek olarak Bcause bilgisayarlardaki vergilerin azaltılmasına ve inşa edilen veri merkeziyle ilgili diğer masraflar için de çalışmalar yapılacak.

Virginia Beach Ekonomik Kalkınma Direktörü Warren Harris, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Virginia Beach’te tekrar yenilikçi teknolojinin ön planda olması ve Bcause LLC’nin burada kalmasından son derece memnunuz. Kripto piyasası hızla gelişiyor ve genişliyor. Bcause LLC ile ortaya çıkan finansal sistemin ön planda olacağını tahmin ediyoruz.

Montana da Bitcoin madenciliği için destek vermişti

Geçtiğimiz Haziran ayında, Montana eyalet hükümeti oradaki bir Bitcoin madenciliği operasyonuna 416 bin dolar bağış sağladı. Virginia Beach’te olduğu gibi, Montana’daki yetkililer de fonları, yeni veri merkezi kaynaklarının geliştirilmesi yoluyla iş yaratımını teşvik etmek amacıyla sağladı.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin