Vietnam'dan dikkat çeken kripto para hamlesi
Vietnam'dan dikkat çeken kripto para hamlesi

Vietnam’da kripto suları durulmuyor: Düzenlemeler sıkılaştırılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vietnam Devlet Menkul Kıymetler Komisyonu (SSC), firmalara kripto para ile bağlantılı faaliyetlerde bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Bu, nisan ayından beri yürürlükte olan ülkedeki kripto ticareti ile ilgili yasağı takip ediyor. Vietnam’da kripto yasakları genişliyor.

Vietnam’da kripto yasakları son olarak madencilik donanımlarını kapsamıştı

Vietnam hükümeti, 11 Nisan’da Başbakan’ın verdiği direktifin bir parçası olarak herhangi bir kripto paraya dayalı işlemleri yasakladı. Bu sert tutum, ülkenin merkez bankası tarafından verilen bir öneriden sonra Bitcoin veya diğer tokenler için kullanılabilecek donanımlara kadar genişlemiş durumda.

Bu düzenleme, geçen sene gerçekleşen iki büyük ICO dolandırıcılığına kısmen yanıt niteliğindeydi. Yaklaşık 30.000’den fazla Vietnam vatandaşı 660 milyon dolar dolandırıldı. Hükümet ayrıca, kara para aklama, terörizm finansmanı, ticaret sahtekarlığı ve vergi kaçakçılığı riskini azaltmak isteğinden de bahsetti.

En son verilen karara göre, daha önce kripto faaliyetleriyle dolaylı yoldan bağlantı kurabilen menkul kıymet şirketlerinin yanı sıra kamu ve özel yatırım fonları da etkilenecek.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Vietnam kripto yasağının ardından madencilik donanımlarını da yasakladı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin