Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?
Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?

Vetaran stratejist: “S&P 500 rekora koşacak, Bitcoin peşinden gidecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin uzun süredir S&P 500 ve diğer hisse senetlerini takip ediyor. Bu doğrultudaki görüşlerini paylaşan deneyimli pazar stratejisti Jeff Saut geçtiğimiz günlerde S&P 500 endeksinin önümüzdeki yıl 4.000’in üzerine çıkacağına dair oldukça ilginç ve iddialı bir tahmin paylaştı.

“S&P 500 rekora koşacak, Bitcoin de peşinden gidecek” iddiası

Bitcoin’in önde gelen ABD endeksi ile artan korelasyonunu göz önünde bulunduran Saut, böyle bir dalgalanmanın Bitcoin fiyatı üzerinde oldukça iyi bir etkiye sahip olabileceğini iddia etti.

Capital Wealth Planning’in baş yatırım stratejisti Saut, geleneksel olarak ABD ekonomisi ve özellikle S&P 500 konusunda yükseliş öngördüğünü ifade etti. CNBC’de yayımlanan Squawk Box programına konuk olan ünlü stratejist, ABD’nin mevcut ekonomik durumunu ve COVID-19 krizini nasıl ele aldığını açıkladı.

Koronavirüs vaka sayısının artması ve bunun ekonomi üzerindeki olası etkileri sorulduğunda, Saut şunları söyledi:

New York şehrinde yaşıyorsun. Restoranlara git, dolu. St. Petersburg’daki restoranlar da dolu. Ekonomi çoğu ekonomistin düşündüğünden çok daha iyi bir durumda. Ekonominin bu krizden güçlü çıkacağını ve iyi kazançlar göreceğimizi düşünüyorum. İnsanlar şu sıra oldukça az yatırım yapıyor. Piyasa fonlarında 5 trilyon dolar var. Piyasalar insanların düşündüğünden daha iyi durumda.

Saut, en popüler ABD endekslerinin önümüzdeki aylarda, özellikle sonbaharda durabileceğini de sözlerine ekledi. Popüler yatırımcıya göre S&P 500 önümüzdeki 12 ay içerisinde 4.000’in üzerine çıkacak.

Bitcoin nasıl etkilenecek?

Bitcoin doğduğundan bu yana hisse senetlerinden ayrışan bir performans gösterdi. Hisse senetlerinden temelde farklı olan ve aynı anda altına benzeyen Bitcoin, aslında güvenli bir liman varlığı olduğunu her defasında ortaya koydu.

Anca, COVID-19 salgınının patlak vermesi bu anlatıyı bir dereceye kadar değiştirdi. Önde gelen kripto para birimi, çoğu borsa endeksi ve özellikle S&P ile artık daha bağlı hareket ediyor. Kısa vadeli ayrışmalar haricinde Bitcoin ve popüler endeks benzer fiyat hareketleri çiziyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Bitcoin’in böyle bir durumda S&P 500’ü takip edip etmeyeceği merakla bekleniyor. Eğer birebir aynı performansı izlerse Bitcoin fiyatı da %25 artarak 11.700 dolara çıkabilir. Sonrasında yeni rekorlar, kripto para biriminin fiyatını bir anda tüm zamanlar zirvesine taşıyabilir. Ancak tabii ki bunun bir teoriden ibaret olduğunu belirtmeliyiz.

Mart ayındaki Kara Perşembe çöküşünden sonraki performanslarındaki benzerliklere rağmen, S&P’nin 2020’nin başından beri halen olumsuz olduğunu, BTC’nin ise neredeyse %30 değer kazandığını unutmamak gerekir.

Bu arada BTC fiyatında bugün yaşanacaklara dair bir öngörü yazısı hazırladık. Buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin