Şimdi de Bitcoin vadeli ve spot işlemleri tartışılıyor: Peki hangisi avantajlı?
Şimdi de Bitcoin vadeli ve spot işlemleri tartışılıyor: Peki hangisi avantajlı?

SEC Ethereum tabanlı yatırım aracına onay verdi: Bitcoin ETF’ler de onaylanır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC Ethereum tabanlı yatırım aracına yeşil ışık yaktı. Bu onayın ardından Bitcoin yatırımcıları, heyecanlandı. SEC, yılın ilerleyen günlerinde Bitcoin ETF’ler için de yeşil ışık yakar mı?

ABD merkezli yatırım şirketi Arca tarafından hazırlanan Ethereum tabanlı finansal ürün, SEC tarafından onaylandı. Bu onayın ardından Arca tarafından 2019 yılın hazırlanan Bitcoin ETF başvurusu akıllara geldi.

Bitcoin ETF’ler de onaylanır mı?

2019 yılında Bitwise, Arca ve VanEck gibi birçok finsans devi, SEC’e Bitcoin ETF’ler için başvurusunda bulundu. Ancak hiçbir firma SEC’ten olumlu yanıt alamadı. Bu gelişmenin ardından Bitcoin ETF dosyaları tozlu raflara kaldırıldı.

New York Borsası ile bağlantılı olan Arca Şirketi, Ethereum blockchain’inde işlem görecek olan ArCoin için SEC’ten kabul alması başlı başına önemli bir gelişme. SEC, ABD’nin regülasyonlardan sorumlu en üst düzey ofisi olarak biliniyor. SEC’in onayı, ABD kanun koyucularının kripto para piyasalarına yönelik yumuşak tutumunu sergiliyor şeklinde okunabilir.

Arca yöneticisi, ArCoin’in 1940 Yasası çerçevesinde ABD’li makamlardan onay alan ilk kripto para tabanlı ürün olduğunu açıkladı.

SEC’in Arca’nın Ethereum tabanlı ürününe onay vermesinin ardından yeni bir Bitcoin ETF başvurusunda bulunup bulunmayacağı ise merak ediliyor.

FinanceMagnates

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin