"Veri savaşı" Bitcoin düşüşünde bir faktör müydü? Uzmanlar tartışıyor

“Veri savaşı” Bitcoin düşüşünde bir faktör müydü? Uzmanlar tartışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün bir çöküş yaşadıktan sonra, Bitcoin artık konsolidasyon aşamasına geri dönmüş görünüyor. çöküş, piyasada panik yaratan CryptoQuant’ın sözde “anonim verileri” tarafından tetiklendi. sözde işlem 18.000 BTC içeriyordu ve Gemini borsasından geçti.

Bununla birlikte, çeşitli analistler ve veri sağlayıcıları, mevduatın kaynağı veya piyasa üzerindeki etkisi konusunda hala fikir ayrılığına düşüyor. Sonuç olarak, bir tür “veri savaşı” ortaya çıktı. CryptoQuant, yatırımı hala harici bir transfer olarak sınıflandırıyor ve bu sayede 28.300 tüccar için bir uyarı yayınladı ve ardından anında panik ortaya çıktı.

CEO Ki-Young Ju, işlemin “bilinmeyen bir varlık” ile Gemini arasında olduğu görüşünü almaya devam ediyor. Yatırılan fonlar Gemini’nin sipariş defterini değiştirmedi, bu nedenle işlemin borsanın saklama hizmetine girdiğini tahmin ediyor.

Bitcoin’de dahili işlem ve harici kripto yatırma

Veri savaşının diğer tarafında Glassnode ve zincir içi analist Willy Woo var. Ki-Young Ju, Glassnode tarafından yapılan yorumu çürütmeye çalıştı. Veri analizi firması, işlemin kendi veri sınıflandırma ve analiz sistemine göre dahili olarak yapıldığını savunarak CryptoQuant CEO’sunun raporunu çürüttü.

Glassnode, sonucunun “önemli ölçüde büyük yinelenen işlemlere, Gemini [ve] küme dengesi modelinde (” testere dişi “) yüksek tx yüzdesine” dayandığını iddia etti. Böylece Glassnode, işlemin kaynaklandığı kümeyi Gemini’nin saklama hizmetleri etkinliğinin bir parçası olarak belirledi ve ekledi:

Bunu, spot borsada alınıp satılmak üzere yatırılan fonlar olarak değil, giriş / çıkış ölçülerindeki genişletilmiş kümenin (dahili) bir parçası olarak ele alıyoruz.

Bu, bizim tarafımızdan Gemini’yi emanet olarak kullanan büyük bir finansal hizmet sağlayıcısı olarak tanımlanan bir kümedir. Bunları, spot borsada alınıp satılmak üzere yatırılan fonlar değil, genişletilmiş kümenin (dahili) bir parçası olarak giriş / çıkış ölçümlerinde açıkça ele alıyoruz.

Olaylar ortaya çıktıkça analist Willy Woo, Young Ju’nun verdiği bilgiyi “sahte” olarak nitelendirdi. Analist, 18.000 BTC transferinin fonlarından atılan bir balina olduğunu reddetti. Tüm veri sağlayıcıları iddialarında daha dikkatli olmaya çağırıyoruz:

QC tarafından belirtilen txid’e baktım ve cüzdana tıkladım. Bu, Gemini’ye yatırıldığı iddia edilen cüzdanın bakiyesi. Bir balina sahibinin portföyü gibi görünmüyor, daha çok kripto paralarını hareket ettiren bir borsa gibi bir altyapı varlığına benziyor.

Bitcoin BTC

CryptoQuant uyarıları, yukarıda belirtildiği gibi 28.300’den fazla tüccar ile paylaşıldı. Bu nedenle, Woo, bu BTC sahiplerindeki korkunun, uyarı gönderildikten birkaç dakika sonra büyük satışları tetiklediğinden emin. Analiste göre bu, bir ay içinde ikinci kez oldu.

Ek olarak, Bitcoin fiyatını Coinbase, Binance ve Gemini’de karşılaştırdı ve yatırma uyarısı verildikten sonra kripto para biriminin ikinci bir platformda fiyatının “diğerlerine göre hareket etmediğini” belirlemeyi başardı. Aksine, Bitcoin Gemini’de hafifçe yükseldi ve diğer borsalardan daha yüksek bir satın alma seviyesine işaret etti.

CryptoQuant’ın CEO’su, CoinMetrics’in baş mühendislerinden birinin transferle ilgili onayını aldıktan sonra son bir açıklama yaptı. Kişi, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi yatırımın BlockFi’nin cüzdanından Gemini’ye yapıldığını belirtti. Ancak borsa, Blockfi’nin kripto sorumlusu.

 

Analist Woo, görüşüyle ilgili geri adım atmayarak, Young Ju’nun konuyla ilgili “tutkusunu” kabul etti, ancak konuya yanlış odaklandığına inanıyor:

@ki_young_ju, bu konuda tutkulu olmana bayılıyorum, bu dahili veya harici transfer konusunda doğru veya yanlış oyun değil. Bu, doğrudan ticarete konu olan piyasa bilgileri konusunda çok sayıda tüccarı uyarmadan önce doğrulama ve sorumlu doğruluk kontrolü ile ilgili.

Birkaç kullanıcı CryptoQuant’ın CEO’sunu piyasayı manipüle etmeye çalışmakla suçladı. Borsa yöneticisi şöyle cevap verdi:

Yani 1,05 Trilyon $ BTC piyasasını -% 10 oranında değiştirebileceğimi mi söylüyorsun? Teşekkürler. Gücümü iyi şeyler için kullanacağım.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin