Bu altcoin’le akaryakıt alımlarında yüzde 20 geri kazanabilirsiniz
Bu altcoin’le akaryakıt alımlarında yüzde 20 geri kazanabilirsiniz

Venezüella yeni PoS sistemini tanıtırken benzin istasyonlarında büyük kuyruklar oluşuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezüella, parasal değişiklikleri yolunda ilerlerken yayınlanan raporlar işlerin yolunda gitmediğini bildiriyor. Başkan Nicolas Maduro’nun istediği gibi, özellikle ülkenin benzin istasyonlarındaki yeni satış noktası sistemleri söz konusu olduğunda sıkıntılar olabiliyor.

Hiper enflasyon, gıda sıkıntısı ve sağlık sistemi gibi sorunlar listesine ek olarak, Venezuela şu anda benzin istasyonlarındaki sıkıntılar ile de yüzleşiyor.  Ülkede satış noktası cihazları (POS) henüz hazır olmadığı için benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşuyor.

Venezuelalı Jose Coronel tarafından Urena’daki bir benzin istasyonunda yapılan açıklamalar bir gerçeğe işaret ediyor:

Kısacası, benzin istasyonlarındaki yeni satış noktası sistemi henüz eklenmedi. Olanlar ise işlevsel değil. Çok fazla dağınıklık görüyorum. Çünkü bu işi henüz yapmaya başlamadılar.

Yeni kablosuz PoS sistemi, fathercard isimli bir karta ihtiyaç duyuyor. Bu kartın yardımı sayesinde vatandaşlar benzin alabilecek. Bu kart, sahiplerine benzin için daha az ödeme imkânı sunuyor. Vatandaşlar da yakında uluslararası benzin fiyatlarını ödemek zorunda kalacak. Yeni sistem aynı zamanda benzin kaçakçılığına karşı mücadele etmek için de düşünülüyor. Başkan Maduro, ülkenin benzin fiyatlarının bu yıl ekimde uluslararası fiyatlara ulaşacağını açıkladı.

Kripto para Petro Maduro’nun umduğu faydayı sağlamıyor

Şimdiye kadar, ülkenin Blockchain teknolojisine dayalı kripto parası Petro Maduro’nun umduğu kadar faydalı görünmüyor. Birçok Venezüella vatandaşı ve çeşitli finansal analistlerin, Venezüella’nın hiperenflasyon krizini düzeltmek için petrol destekli kripto parayı zayıf bir girişim olarak görüyor. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında bu olağandışı bir haber olmuyor.

Venezüella insani bir kriz ile karşılaşabilir

Hiper enflasyonun durma belirtisi göstermediği düşünüldüğünde, Venezüella Latin Amerika’da tam bir insani krize dönüşme yolunda ilerliyor. Daha fazla vatandaş daha iyi bir yaşam arayışında ülkeden kaçıyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin