Ekonomik devrim Venezuela: Bankalalar Petro’yu kabul edince PTR %25 değer kazandı
Venezuella Petro’su Rusya'da Satoshi Nakamoto Ödülü'nü aldı

Venezuella Petro’su Rusya’da Satoshi Nakamoto Ödülü’nü aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuella Petro’su Rusya’da Satoshi Nakamoto Ödülü’nü aldı. Projeyi çevreleyen tüm şüphe ve tartışmalara rağmen, Venezuella’nın ulusal kripto parası Petro, son zamanlarda Blockchain endüstrisinin gelişimine yaptığı olağanüstü katkı için Rusya Kripto Para ve Blockchain Birliği (RACIB)’den Satoshi Nakamoto Ödülü’nü aldı.

Ödül, Rus yetkililerin Venezuella Petro’su projesine katılımı ile ilgili şüpheleri güçlendiriyor

Ödül töreni Rusya’da yapıldı ve Venezuella büyükelçisi Carlos Rafael Faria Tortosa’nın da katılımıyla gerçekleşti. Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen ve RACİB tarafından düzenlenen BLOCKCHEINF-2018 Uluslararası Kongresi’ndeki ödül töreninde, Petro’nun yanı sıra, farklı kategorilerde ödül alan on iki kazanan daha var. RACİB, Rusya’nın Blockchain endüstrisinde aktif bir kuruluş ve hükumetler de dahil olmak üzere geleneksel ve fintech sektörlerinden birkaç üyeye sahip.

Ödül, Rus yetkililerin Venezuella Petro’sunun projesine katılımı ile ilgili şüpheleri güçlendiriyor. Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı olan Oleg Nikolaevich Ryazantsev, Nisan ayında Venezuella’da, Latin Amerika milletiyle işbirliği için aralarında Petro’nun bir tür ödeme şekli olarak kabul edilmesi de dahil olmak üzere birçok alanda görüşüldüğünü bildirdi. Öneri, Venezuella Ekonomik Bölgesi Başkan Yardımcısı Wilmar Castro tarafından sunuldu.

Putin’in, Venezuella’nın kripto para projesine doğrudan yardım etmeye karşı olduğu iddia ediliyor

Son zamanlarda çokça yayımlanan bir rapor, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Venezuella’nın kripto para projesine doğrudan yardım etmeye karşı olduğunu iddia ediyor. Rapora göre, Denis Druzhkov ve Fyodor Bogorodsky projede arabuluculuk görevini üstleniyor.

Bir araştırma raporunda yer alan bilgilere göre, Petro’yu geliştirmeye yardım etmek için hükumetle anlaşmalar imzalayan iki Rus’dan biri olan Denis Druzhkov, Zeus Trading adlı bir şirketin CEO’sudur. Denis Druzhkov, Chicago Mercantile Borsası tarafından vadeli işlemlerde hileli ticaret yapması nedeniyle üç yıllığına işlem yapma yasağı ve 31.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Petro’nun geliştirilmesine yardımcı olan diğer Rus vatandaşı Fedor Bogorodskiy ise, Uruguay’da yaşıyor ve hiçbir şirket bilgisi olmayan, tek bir ana sayfadan oluşan bir şirket olan Aerotrading’in yöneticisi olduğu açıklandı. Rus hükümeti Petro’yu desteklediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Nicolas Maduro yeni bir kripto para olan Petro Gold’u çıkarmayı planlıyor

Venezuella Kongresi, Petro para biriminin yasa dışı ve anayasaya aykırı olduğunu zaten açıkladı. Ayrıca ülkenin Ulusal Meclisi son zamanlarda kripto para birimini bir sahtekarlık ve potansiyel yatırımcılara yönelik bir tehdit olarak gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuella Petro’suna karşı olduğunu gösterdi. Ayrıca ABD’de Petro’yu yasaklayan bir kararnameye de imza attı. Ayrıca yapılan bir ankete göre, Venezuella Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Petro’nun ICO’su sırasında toplanan paralarla ilgili yanlış rakamlar açıklamış olabilir. Bütün bunlara rağmen, Nicolas Maduro projede ısrar ediyor ve hatta yeni bir kripto para olan Petro Gold’u çıkarmayı planlıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin