Venezuella Petro kripto parasını ihracatta kullanacak
Venezuella Petro kripto parasını ihracatta kullanacak

Venezuella Petro kripto parasını ihracatta kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuella Petro kripto parasını ihracatta kullanacak. Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin devlete bağlı şirketlerinin ihracat yaparken ülkenin petrol destekli para birimi Petro (PTR)’yu kullanabileceklerini açıkladı. Ülkenin Cuatro F isimli gazetesine göre, ülkedeki  gayrimenkul sektörü bile Petro ile satın alınabilir hale getiriliyor.

Petro küresel kripto ekonomisinde devrim yaptı

Gazetede yayınlanan bir yazıda, Nicolas Maduro Petro’nun küresel kripto ekonomisinde devrim yaptığını vurguluyor. Yazıda, Petro’nun ön sipariş olarak 133 farklı ülkeden 200.900’ün üzerinde teklif aldığı belirtiliyor. Daha önce belirtildiği üzere, Petro’nun ön satışlarının 5 milyar dolar kazandığı söyleniyor.

Venezuella Petro kripto parasını gayrimenkul sektöründe de kullanacak

Özellikle yazıda, 20 Nisan tarihi itibariyle, Petro’yu ülke genelinde ve aynı zamanda gayrimenkul satın almak için kullanmanın mümkün olacağını da belirtiyor. Bu hareketin bir parçası olarak, Nicolas Maduro ülkenin içişleri bakanı Nestor Reverol‘den bu ticaretin ülkenin Otonom Noterlik ve Kayıt Hizmetleri Servisi (Saren) aracılığıyla yapılabilmesini sağlamasını istedi.

Devlete ait şirketler Petro cüzdanları oluşturuyor

Ayrıca, devlete ait şirketlerin Petro cüzdanları oluşturmaya başlayacağını, böylece petrol destekli kripto para birimiyle ihracat yapabilecekleri de ortaya koyuluyor. Venezuella lideri, ayrıca devlete bağlı bir petrol ve doğalgaz şirketi olan PDVSA’nın ABD yaptırımlarına maruz kaldığını da belirtti. Söz konusu yazı da şu açıklamalar yer alıyor:

Bu, Venezuella’nın petrol, gaz, demir, alüminyum, petro kimyasal ürünler, kakao ve Güney Amerika ülkelerinden ihraç edilmiş diğer bütün ürünler için Petro ile ücretlendirme yapabileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak çıkartılan bir kararname ile, Venezuela Merkez Bankası (BCV) küçük madencilik işlemlerinden elde edilen altın ve el yapımı ürünler için Petro tahsil edebilecek.

Venezuella’da artık vergilerde Petro ile ödenebilecek

Ayrıca özel şirketler, 2016 ve 2017 yılları arasında faaliyetleri nedeniyle oluşan büyük borç da dahil olmak üzere vergilerini Petro ile ödeyebilecekler. Petro’nun ön satış rakamlarına bakıldığında, %52,7 katılımcının dolar ile, %22,59 katılımcının ise yen kullanarak ödeme yapacağı belirtiliyor. Yüzde 15,9 euro ile ödeme yaparken, yüzde 7,9 ise Ethereum (ETH)  ile ödeme yapmayı düşünüyor. İlginç bir şekilde, sadece yüzde 0,7’lik kesimin ödeme olarak Bitcoin (BTC)’i kullanacağı iddia ediliyor.

“Kimse bizim ulusal kripto paramız Petro’yu durduramayacak.”

Asırlık düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü, Venezuella Ulusal Meclisi,ABD senatörleri, Trump ve diğerlerinin Petro’ya yönelik eleştirilerine cevap olarak şunları söyledi:

Dünyanın saygı duymasını istiyorum. Güçlü olsun ya da olmasın diğer ülkelerin mali girişimlerine karışmıyoruz. Venezuella niçin kendi gelişimi, refahı, barışı ve ekonomik büyümesi için finansal kaynağı oluşturmaya çalıştığında böyle bir tepkiyle karşılaşıyor? Petro yoluna devam edecek ve kimse bizim ulusal kripto paramızı durduramayacak.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin