Güney Afrika: “Normal vergi kuralları kripto gelirlerine uygulanır.”
Güney Afrika: “Normal vergi kuralları kripto gelirlerine uygulanır.”

Güney Afrika: “Normal vergi kuralları kripto gelirlerine uygulanır.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Afrika: “Normal vergi kuralları kripto gelirlerine uygulanır.” Ülkenin vergi dairesi, Güney Afrikalıların kripto parasıyla ilgili vergilendirilebilir gelirlerinin standart kurallar uyarınca hesaplanacağını söyledi. Cuma günü yayınlanan bir bildiride, Güney Afrika Gelirler İdaresi (SARS) kripto paralar üzerinden nasıl vergi hesaplanacağı konusundaki duruşunu netleştirdi. Ayrıca bildiride kripto para birimi alan, ticaretini yapan veya madencilik faaliyeti yürüten vergi mükelleflerinin kar ve zararlarının vergi hesaplanması için kuruma rapor edilmesinin beklendiği de belirtildi.

Güney Afrika: “Kripto kazançlarına, normal gelir vergisi kuralları uygulanır.”

Bildiriye göre, kripto kazançları, “normal gelir vergisi kuralları” altında değerlendirilebilir veya sermaye kazançları vergisinden (CGT) sorumlu olabilir. SARS konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

SARS’ye rehberlik eden ve vergi mükelleflerinin kripto para birimi kazançlarının nasıl vergilendirileceği konusunda mevcut bir vergi çerçevesi var. Bu yüzden vergi mükelleflerine mevcut kanunları uyarlayabileceğimiz için bu konuyla alakalı yeni bir kanun çıkarmaya gerek yok. Vergi mükelleflerinin, vergi yılındaki tüm tahsil edilen veya tahakkuk eden kripto parayla ilgili vergilendirilebilir gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor. Vergi mükellefleri bu konuda bildirimde bulunmaması durumunda bazı yaptırımlara ve para cezalarına çarptırılabilirler. Ancak, kripto para cinsinden reeskont veya tahsilat ile ilgili harcamalar, belirli koşullar altında vergi raporlama sürecine dahil edilmeyebilir.

Kripto paralar “maddi olmayan varlık” olarak sınıflandırılıyor

Bildiri ajansın, kripto para birimlerindeki artan popülerlik ve spekülasyon nedeniyle bu sektörün nasıl bir vergilendirmeye tabi olacağı konusunda çıkan tartışmaların artmasından sonra yayımlandı. Sonuç olarak, kripto para birimleri gelir vergisine tabii olması için “maddi olmayan varlık” olarak sınıflandırıldı.

Kripto paralar, katma değer vergisinden muaf tutuluyor

Son olarak SARS, şu anda kripto para birimi satışlarında katma değer vergisi (KDV) uygulanmadığını açıkladı. Ayrıca SARS, Şubat ayındaki 2018 bütçe incelemesinde durumu açıklığa kavuşturacağını da belirtti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin