venezuela, petro, kripto para haberleri
venezuela, petro, kripto para haberleri

Venezuela vatandaşlarına kripto para öğretmek için okul açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela hükümeti ülkenin başkentinde, petrol destekli para birimi olan Petro kursları da dahil olmak üzere kripto para birimlerini nasıl alacağını, satacağını ve madencilik yapılacağını öğretmek için bir okul açtı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, madencilik çiftlikleri kurmak için üniversitelere kaynak vermeyi onayladı.

Venezuela kripto para okulu açtı

Telesur TV tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, Venezüella hükümeti başkenti Caracas’ta kripto para konusunda vatandaşlarını eğitmek için bir eğitim merkezi açtığını bildirdi. Bu açıklama, hükümetin petrol destekli para birimi petronun çıkışını yaptığını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Kripto para eğitim okulu, petrol için Venezuelalılara ücretsiz kurslar sunacak.

Caracas’taki Granja Laboratorio Petro School’da Venezuelalılar kripto para birimlerini nasıl alacağını, satacağını ve madencilik yapılacağını ve kripto para ekonomisinin nasıl çalıştığını öğrenebilecekler.

Venezuela’da kripto para ticareti öğretmeni Carmen Salvador, Cuma günü yaptığı video röportajda Reuters’e verdiği demeçte “öncelikle bu yapmayı umduğumuz şey, bilgiyi yeni bir metodoloji veya teknoloji gibi erişilebilir hale getirmek” dedi. Salvador, hükümetin katılımcı herkes için kursun ücretsiz olacağını garanti ettiğini açıkladı ve bu derslerin başka yerde 500 ila 800 dolar arasında değiştiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Buradaki gençlerimizin birçoğu bu kaynaklara sahip olmanın imkansız olduğunu söylüyor. Bu eğitim planını tamamen ücretsiz tasarladık” 

Gençlik ve Spor Bakanı Pedro Infante ulusal radyo ve televizyon şebekesinde verdiği röportajda, öğrencilerin kripto paraların alım ve satımını öğrenecek ve böylece ticaret yapmayı kavrayacaklarını söyledi ve sözlerini şunları ekledi:

“Teknolojiyi ve bilgisayarı seven gençlerimizin, kripto para ekonomisine olan ilgisini özellikle Petro’dan sonra arttığını biliyoruz. Bu yüzden kripto para ile ilgili bu eğitim sürecini başlattık.”

Okullara madencilik çiftlikleri kurulacak

Maduro Perşembe günü Telesur TV’e yaptığı açıklamada, hükümetin Petro satışının ilk iki günü boyunca 1 milyar ABD doları elde ettiğini, web sitesi aynı dönem içinde neredeyse bir milyon ziyaretçi aldığını iddaa etmişti.

Maduro, okulun açılmasından önce Venezuela’daki üniversitelerin madencilik çiftlikleri kurmasını istediğini defalarca söylemişti. Üniversitesi Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hugbel Roa, devlet başkanın ülkedeki üniversitelerde öğrenci madenciliği çiftliklerinin kurulması için gereken kaynakları onayladığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tüm bu girişimcilere, Petro elde etmek için gerekenleri biz finanse edeceğiz. Her üniversiteye ve her okula madenciliği getirip Venezuela ekonomise katkı sağlayacağız.”

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin