bitcoin hırsızlığı

Yatırımcılar dikkat! Uzak mesafeden Bitcoin hırsızlığı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mersin’de hayatını sürdüren bir Bitcoin yatırımcısının 500 bin TL değerindeki Bitcoin birikimi, uzak mesafeden Bitcoin hırsızlığı yapılarak çalındı! 943 kilometre uzaktan İstanbul’dan çalınan Bitcoin’ler, cep telefonu operatörüymüş gibi yapan dolandırıcılara kaptırıldı. Yaşanan bu olay Bitcoin ya da diğer kripto para birimlerine yatırım yapan kişilerin ne kadar dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Üstelik dolandırıcılar klasik dolandırma yöntemlerini kullandı. Dolandırıcılar “Müşterilerin ayağına hizmet götürme” uygulaması yapan cep telefonu operatörüymüş gibi davrandı. Öncelikle İstanbul Pendik’teki bir telefon bayiinin satış elamanını arayan dolandırıcılardan birisi mağdurun numarasını vererek, “Ağabeyimin sim kartı kayboldu, yeni sim kartı iş yerine teslim eder misin?” dedi. Yeni sim kartını iş yerine götüren satış görevlisine ise hat sahibinin bilgisi dışında düzenlenen kimlik fotokopisi verildi ve hattın teyzesinin adına kayıtlı olduğu söylendi. Daha sonra yeni sim kart aktif hale gelince, gerçek hat sahibinin sim kartı erişime kapandı. Olayın sonrasında ise dolandırıcılşar telefon numarası üzerinden işlem yaparak 500 bin TL’lik sanal parayı çaldı. Bu sırada mağdur, söz konusu telefon numarasının eşine ait olduğunu yetkililere bir türlü anlatamadı. Operatörle konuşmasından sonuç alamayan mağdur, suç duyurusunda bulundu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olayla alakalı olarak soruşturma başlattı. Söz konusu hat işlemini yapan personelin ifadesi alındı. Öte yandan Bitcoin işlemlerinin isim üzerinden değil de 34 haneli bir kod üzerinden yapılması nedeniyle, bu kod üzerinden şüphelilere ulaşılması bekleniyor.

Bitcoin hırsızlığı çok tehlikeli

Dolandırıcılar, Bitcoin hırsızlığı yaparken şu adımları izledi:

  • Önce mağdurun hesabında tanımlı olan cep telefonunu ele geçirmek için yedek sim kart edindiler.
  • Daha sonra borsa şirketine girerek, şifremi unuttum butonuyla sıfırlama bilgilerini sim karta iletilmesini sağladılar.
  • Sonrasında şifre değiştirip, hesaba eriştiler ve 500 bin TL değerindeki Bitcoin’i kendilerine aktardılar.

Dolandırıcıların Bitcoin’leri çalması, güvenlik hususunu yeniden gündeme getirdi. Yatırımcıların mutlaka bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Olası en ufak anormal işlemlerde dahi tedbiri elden bırakmadan hemen müdahale etmek gerekiyor.  Aksi takdirde bu tip şeyleri tüm yatırımcılar yaşayabilir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin