Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?
Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?

Venezuela üç milyonu aşkın konutta kripto para madenciliğini yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela, devlet evlerinde veya mahallelerinde kripto para madenciliğini yasakladı. Açıklama 17 Temmuz tarihinde, ülkenin Habitat ve İskan Bakanı Ildemaro Villarroel tarafından gerçekleştirildi.

“Gran Misión Vivienda” kapsamında kripto para madenciliği yasaklandı

Yaptığı açıklamada kripto para madenciliğinin ülkedeki elektrik dağıtımına zarar verebileceğini söyleyen bakan, bu alanlarda kripto madenciliğe bir yasak koymanın “Gran Misión Vivienda” projesinin (Büyük Ev Misyonu) bir parçası olduğunu belirtti.

Bakan çarşamba günkü konuşmasında ise kripto para madenciliği ile ilgili herhangi bir aracın, devlet elektrik arz politikasını ihlal edecek düzeyde elektrik tükettiği için kamu konutlarında yasaklandığını söylemişti.

Bu eşgüdümlü çalışmada, Gran Misión Vivienda projesinin kamu evlerinde yüksek elektrik talebi unsurlarının zararlı etkilerini tespit ettik.

Üç milyondan fazla sayıda devlet evi var

Güney Amerika ülkesi, Gran Misión Vivienda ile düşük gelirli halkın ekonomik krizde iyi konutlarda oturabilmesini sağlamak istiyor. Geçen ay ülke bu görevi yerine getirerek ülkenin başkenti Karakas’taki ailelere 151 ev teslim etti. Bundan önce ise ülkede yaklaşık üç milyon konut teslim edilmişti. Ancak artık tüm bu mülklerde kripto para madenciliği yapmak yasak.

Politikayı desteklemeyen insanlar, sosyal medya üzerinden hükümetin yerel elektrik tedarik sistemlerini geliştirmeyi ihmal ettiğini iddia etti.

Bu arada ünlü bir araştırmacı, kısa vadede Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans göstermesini beklediği dört kripto parayı açıkladı. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin