Sovereign Calculator, Venezuelalılar tarafından pek rağbet görmedi  
Sovereign Calculator, Venezuelalılar tarafından pek rağbet görmedi  

Venezuela, Sovereign Calculator ile Petro satışını başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Merkez Bankası, ülkenin resmi para birimi Bolivar’ı, petrol yakıtı ile eşleştirilen yeni kripto parası Sovereign Bolivar’a çevirilmesine izin veren bir Android uygulaması başlattı. Uygulamaya Sovereign Calculator veya yerel dilde Calculadora Soberana adı verildi.

Sovereign Calculator, Venezuelalılar tarafından pek rağbet görmedi

Bu uygulama oldukça basit olmasına rağmen, 10.000’den biraz fazla indirildi ve sadece 200’ün altında kişi tarafından yorumlandı. Kullanıcı derecelendirmesine göre uygulama, 5,7 puan aldı. Uygulama fonksiyonları şu an sadece resmi para Bolivar’ı kripto cinsine çevirmek için kullanılıyor. Venezuela Merkez Bankası tarafından yapılan bir Twitter gönderisinde, uygulamanın bir araç olduğunu ve tüm Venezuelalılar tarafından kullanılabileceği duyurdu.

Bolivar yüzde 95 oranında değer kaybetti

Bu ayın başlarında Venezuela lideri Nicolas Maduro, Bolivar’ın %95 oranında değer kaybetmesinden dolayı, yeni Bolivar’ı Petro’ya teslim etti. Maduro’nun gerçekleştirdiği bu eylem, Petro’nun ülkede alternatif bir para birimi olacağını ortaya koydu. Petro Venezuela resmi para birimine dönüşmeden önce başka kullanımları oldu.

Ülke, Hindistan örneğinde olduğu gibi, Petro cinsinden ödeme yapılması halinde ham petrolde %30 indirim sunma konusunda anlaşmalar yaptı, ancak bu indirimler kabul görmedi. Tartışmaların ortasında Petro, Başkan Trump tarafından yapılan bir hamle ile ABD vatandaşları tarafından kullanılması yasaklandı ve Petro’ya yatırım yapılmasına izin verilmeyeceği açıklandı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin