1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?
1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?

Araştırma şirketi, Bitcoin fiyatını 50.000 dolara ulaştıracak senaryoyu çizdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemde 10.000 dolar psikolojik barajını aşmak konusunda büyük uğraşlar veren Bitcoin fiyatı, birkaç kez ataklar yapsa da bu seviyenin üzerinde kalıcı olmayı başaramadı. Uzun vadede önde gelen kripto para biriminin 2017’deki 20.000 dolarlık rekorunu tekrarlayacağına dair büyük umutlar söz konusu. Bu konuyu ele alan kripto para araştırma şirketi Messari, Bitcoin’in kurumsal yatırımcılara duyduğu ihtiyacı gözler önüne serdi.

Messari’ye göre kurumsal yatırımcılar, net portföylerinin sadece %1’ini kripto para birimlerine ayırırsa Bitcoin 50.000 dolara rahatlıkla yükselebilecek.

“Kurumsal yatırımcılar portföylerinin yüzde 1’ini kripto paralara ayırmalı.”

New York merkezli kripto veri toplayıcısı tarafından dün yayımlanan analizde; emeklilik fonları, vakıflar, aile ofisleri ve riskten korunma fonları dahil olmak üzere tüm kurumsal yatırımcıların Bitcoin ile en az yüzde 1 oranında etkileşime girdiği bir senaryo masaya yatırıldı.

Analiz, kripto para piyasasına yüz milyarlarca dolar değerinde bir sermaye girişi öngörüyor. Daha yüksek “likidite ve refleksivite” nedeniyle para enjeksiyonunun zamanla 2 ila 25 kat üstüne çıkabileceği ifade edildi.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Bitcoin fiyatı kurumsal yatırımcıların küçük bir hamlesiyle 50.000 dolara yürüyebilir

Messari araştırmacı ekibinden Ryan Watkins, konuyla ilgili şöyle konuştu:

Varsayımlarınıza bağlı olarak, Bitcoin’e %1’lik toplam kurumsal tahsis, Bitcoin’in piyasa değerini kolayca 1 trilyon doların üzerine çıkarabilir. Bu yüzden kurumsal girişler konusunda çok heyecanlıyız.

Bitcoin yılın en düşük seviyesinden yüzde 150 daha yüksek bir fiyata sahip. Bununla birlikte kripto para birimi, yükseliş eğilimini henüz 10.000-10.500 dolar bandından yukarı taşıyabilmiş değil.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Kurumların genellikle müşterileri adına yatırım yaptığını kaydeden Watkins, bu nedenle iyi kâr getiren ancak düşük riskli varlıklara yatırım yaptıklarını ifade etti.

Kurumlar, perakende yatırımcıları rahatlamak için gerekli zaman ve çabayı göstermeden riskleri üstlenemiyorlar.

Ancak 22 milyar dolarlık portföyünün yüzde 1-3’ünü Bitcoin vadeli işlemlerine tahsis eden kıdemli hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones gibi istisnalar da söz konusu.

Bitcoin’e yatırım yapma olasılığı en yüksek olanlardan bazıları, en esnek yatırım görevlerinden bazılarına sahip olan hedge fonları. Bu fonlar, sınırlı ortaklıkları ile kabul ettikleri varlıklara ve finansal araçlara sanal olarak yatırım yapabilir.

Makro faktörler BTC’yi yukarı taşıyabilir

Messari’nin analizi, ana akım yatırımcıları Bitcoin’i denemeye yönlendirebilecek bir dizi faktörü de tartıştı. Bunlardan birincisi, merkez bankaları ve hükümetler tarafından son dönemde benimsenen eşi görülmemiş para basma politikalarıydı.

Araştırma ayrıca insanların dijital paraya güvenmesinin, federal kurumlara olan güvenlerinin azalmasının ve Çin ile dünyanın geri kalanı arasındaki artan jeopolitik gerilimlerin de Bitcoin için bir fırsat olduğunu iddia etti.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin