featured

Venezuela, kripto para için atağa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin kripto para biriminin (Petro) ülkenin doğal kaynak rezervine dönüşeceğine söyledi..

RT’ye göre Maduro, ulusal televizyonda yapılan açıklamada “El Petro kripto para biriminin desteklenmesi için Orinoco Petroleum Belt’inde onaylı Ayacucho petrol sahasının hazırlanmasını resmileştiren” bir belge göstererek açıklama yaptı.

Maduro, sahanın rezervlerinin beş milyar dolarlık petrol olduğunu söyledi. Venezuela genelinde kripto para madenciliği hizmeti sunacağına söz veren Maduro:

“Petro’nun her birinin bir petrol variliyle desteklenmesi gerekecek. Ülkemizdeki tüm eyaletlerde ve belediyelerde madencilikle uğraşacak özel bir kripto para uzman ekibi kuracağız.”

Buna ek olarak Maduro, ülkenin elmas yatakları ile birlikte Orinoco Belt’tan Arco Minero altın yatakları tahsis etme sözü de verdi.

Petro, Ülkenin Kalkınması İçin Oluşturuldu

Petro bu ayın başlarında “ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman türlerine yenilik getirmek için bir yol” olarak tanıtıldı.

Değeri, ülkenin petrol ve doğalgaz rezervleri ile maden zenginliğine bağlanacak. Maduro, amacın “ülkenin parasal egemenliğini ilerletmek, finansal işlemleri yapmak ve mali blokajı ülkelere karşı yenmek” olduğunu açıkladı.

“Ülkemize kınadığımız ve karşı muhalefet ile reddettiğimiz mali bir savaşla karşı karşıyayız. Donald Trump’ın ablukasından etkilenmeyen iş adamları var. Bu sayede 21. yüzyıla katılacağız.” dedi.

Ancak bu hareket, kendi ülkesinde muhalefetle karşılandı. Muhalefet liderleri, Maden’in aşırı enflasyona hükmedilen ülke hükümetinde sürekli çekişme ve anlaşmazlık göz önüne alındığında, Petro’nun uygulanması için kongre onayına ihtiyaç duyacağına dikkat çektiğini belirtti.

“Maduro palyaço olmaktadır.” diyen muhalefetteki milletvekili ve ekonomist Angel Alvarado, bu duyurudan sonra yaptığı açıklamada, “Bunun güvenilirliği yok.” dedi.

pymnts

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin