Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?
Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?

Venezuela, kripto para ödeme yöntemlerini kullanacağını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Televizyonda yayınlanan basın toplantısında Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, hükümetin kripto para birimlerini “ücretsiz ulusal ve uluslararası ödemeler için bir yöntem” olarak kullandığını doğruladı.

Kripto para ödeme yöntemleri, Çin ve Rusya ile mükemmel çalışıyor

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, şu açıklamayı yaptı:

Maliye Bakanlığı ve Venezuela Merkez Bankasının çok yakında aktif hale getireceğimiz yeni araçlara sahip olacak, böylece herkesin bankacılık işlemlerinin yanı sıra merkez bankasının hesaplarıyla ulusal ve uluslararası ödemeleri de yapabilecek.

Donald Trump ve yaptırımları, Venezuela’nın dünyadaki herhangi bir bankayla işlem yapmasını engelliyor. Başka ödeme formülleri de var ve bunları hayata geçiriyoruz. Çünkü ödeme sistemimiz Çin ve Rusya ile mükemmel çalışıyor.

Muhalefet lideri Juan Guaido ise bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladı:

Kripto para birimi rejiminin kullanılmasının umutsuzluk gösterdiği gibi, ülke içinde de pek popüler değil. Ayrıca, bu tür numaralara başvurmak, rejimin yaşanmakta olduğu ekonomik krizin altını çiziyor.

Her ne olursa olsun, bütün bunlar, kripto endüstrisi için iyi bir haber, sanki bu deneme işe yararsa, diğer ülkeler yönünü kripto paralara çevirebilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin