Venuzuela kripto para birimi Petro ön satışa çıktı
Venuzuela kripto para birimi Petro ön satışa çıktı

Venezuela kripto para birimi Petro ön satışa çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela kripto para birimi Petro ön satışa çıktı. Petro, ilk kez aralık 2017 başında başkan Nicolas Maduro tarafından ilan edilmişti.

Nicolas Maduro, Petro’nun ABD’nin yaptırımlarını aşmak için bir ekonomik kriz ortamında ilan edildiğini açıkladı. Ayrıca kripto para biriminin, ülkenin petrol rezervleri tarafından destekleneceği açıklanmıştı.

Latin Amerika haber kaynaklarından Telesur’a göre, başlangıçta 82,4 milyon Petro bulunuyor. Başkan, daha önce, 6 milyar doları aşan değeriyle 100 milyon petro çıkarılacağını söyledi.

Başkan Maduro lansmanda şunları söyledi:

Petro doğuyor. Venezuela’nın refahı için başarı elde edeceğiz. Dünyanın en büyük ve en önemli şirketleri ve Blockchain Venezuela’yla birlikte. Önemli anlaşmalar imzalayacağız.

Telesur, petroyu nasıl alacağınızı belirten bir “el kitabının” birçok dilde mevcut olacağını söyledi.

Venezuela kripto para birimi Petro tartışmalara yol açtı

Parayı yönetmekle görevli yetkili Carlos Vargas, Petro’nun normal para birimleri ve kripto kripto paralar ile değiştirilebileceğini ancak bolivarın (resmi Venezuela parası) yerine geçemeyeceğini söyledi.

Nakit sıkıntısı çeken bir ülke için böyle bir satışla yeni finansman sağlamaya çalışmak mantıklı olsa da Petro konusu tartışmalı.

Venezuela muhalefeti, Petro’nun yasadışı olduğunu söyledi. İhracın ülkenin petrol rezervlerine karşı ciddi bir şekilde borçlanacağını ve dolayısıyla kongrenin hükümetin borçlanmasını onaylamaması gerektiğini belirtti.

Programın “yolsuzluğa göre hazırlandığını” söyleyen Jorge Millan: “Bu bir kripto para değildir, bu Venezuela petrolünün bir satışıdır.” dedi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin