ethereum classic, etc, airdrop, kripto para haberleri
ethereum classic, etc, airdrop, kripto para haberleri

Ethereum Classic airdrop olacağı haberi üzerine yükselişine devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu günlerde ortaya çıkan airdrop söylentileri ile Ethereum Classic fiyatını, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkardı.

Yükseliş rallisi geçen hafta ETC fenomeni Barry Silbert’in bu kripto parayı görmezden gelmenin bir hata olduğu konusunda uyarmasından sadece bir gün sonra başladı. 24,5 dolar olan Ethereum Classic, 13 Şubat tarihinde yaklaşık 32 dolar’a kadar yükseldi.

Ethereum Classic 40 dolar seviyesini zorladı

Ethereum Classic, sonraki birkaç gün boyunca bu seviyeye tutundu. Fakat pazartesi günü fiyatını %20 daha arttırarak, top 50’deki tüm kripto paralardan daha çok değer kazandı.

Ethereum Classic, Bitfinex’de 38,94 dolardan işlem görürken, ETC genel ortalaması ise ilk kez 40 dolar direncini kırdı. ETC tüm zamanların en yüksek seviyesinden 7 dolar daha değer arttırdı.

etc-usd

ETC ticaret hacmi, devletin kısıtlayıcı kurallarından dolayı gittikçe daha merkezileştirilen Güney Kore borsalarında yüksek oranda işlem görmeye devam ediyor. Şu an yapılan işlemlerin %35’i Güney Kore para birimi olan KRW ile yapılıyor.

Pazartesi günü yaşanan yükselişin sebebi, 5500000 blok (yaklaşık 5 Mart) için planlanan Blockchain snapshot’ı ile tüm ETC sahiplerine 1:1 oranında airdrop yapılacak olan bir kripto para olan Callisto’nun piyasaya çıkması olarak yorumlanıyor.

Bu gibi airdroplar genellikle fiyat artışlarına neden olur, çünkü mevcut yatırımcılar için bir çeşit kripto para karı oluştururlar. Örneğin geçen hafta Litecoin fiyatı, bir grup geliştiricinin Litecoin Cash‘i yaratmak için Blockchain’de fork olacağı haberiyle yükseliş yaşamıştı. Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee’nin, Litecoin Cash için scam demesine rağmen yükseliş sürmüştü.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin