Eczacılık ürünleri artık Bitcoin ile alınabiliyor
Eczacılık ürünleri artık Bitcoin ile alınabiliyor

Venezuela evsizlere villa inşa etmek için Petro coin kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela, ülkenin kripto parası Petro Coin kullanarak bir villa kompleksi inşa etmek istiyor.

Telesur’un bildirdiğine göre, bina kompleksi “la Gran Misión Vivienda Venezuela (GMVV)” ulusal projesinin bir parçası olacak. “evsiz ailelere iyi ve erişilebilir bir barınma çözümü sunmak isteyen” proje, konut açığı sorununu çözmeyi amaçlıyor.

İlgili açıklama, Venezuela’nın Habitat ve Konut Bakanı Ildemaro Villarroel tarafından yapıldı. Emlak projelerinin hayata geçirilmesi için 33 yerel işletmenin teknik, finansal ve lojistik olarak analiz edilmeye başlandığını açıkladı.

Ildemaro Villarroel şöyle devam etti:

Valilerle birlikte, ikinci çeyrekte başlayacağımız planları gözden geçirdik. Bu ikinci çeyrekte GMVV, büyük oranda Petro ile finanse edilecek.

Villalar için 750.000 dolar ve 909.000 Petro coin tahsis edildi

Yine Telesur’dan alınan bilgilere göre, Venezuela lideri Nicolas Maduro, gayrimenkul projeleri için 750.000 dolar ve 909 bin Petro değerindeki 75 milyar bolivarın kullanımını onayladı. Yetkili, ülkenin kripto parasının “konut inşaatı için koruyucu bir kalkanı temsil ettiği” için faydalı olduğunu savundu.

Daha önce de haberlerini yaptığımız gibi, Venezuela kendi ülke kripto parasını farklı ülke sektörlerinde kullandı. 2018’in ilk çeyreğinde, Latin ülkesinin, petrol destekli kripto para birimi cinsinden gerçekleşen ihracat için ücret almayı planladığı açıklamıştı. Yerlilere, sadece Petro Coin ile ödeme yapmaları halinde ham petrol için yüzde 30’luk bir indirimi teklif ettiler. Fakat bu teklif reddedildi.

petro coin

Nisan 2018’de Cuatro F için yapılan bir röportajda Kripto projesi ile ilgili sorulara yanıt veren Blockchain Gözlemevi’nin yönetici sekreteri Daniel Peña, , Petro’nun başlıca sonuçlarının “üç ila altı ay içinde” görülebileceğini iddia etmişti. CoinMarketCap’e göre, PetroDollar (XPD) 517.660 dolarlık piyasa değerine sahip ve 0,008089 dolar seviyesinde işlem görüyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin