kripto para hirsizligi
ABD yetkilileri, SIM kopyalamayla 1 milyon doların üzerinde kriptoyu çalan kişiyi yakaladı

2018’in ilk 6 ayındaki kripto para hırsızlığı 2017 rakamlarını geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl çalınan kripto para miktarı (şimdiye kadar) ve geçen yıl çalınan miktar arasında büyük bir fark bulunuyor. 2018’in ilk yarısında yapılan kripto para hırsızlığı sonucu çalınan kripto para miktarı, neredeyse 2017 yılının üç katına çıktı.

ABD siber güvenlik firması CipherTrace, sadece altı ay içinde kripto para borsalarından 761 milyon dolarlık bir değerin çalındığını gösteriyor. Miktar, geçen yılki 266 milyon dolarlık çalınan kripto para birimine kıyasla oldukça fazla gözüküyor. Siber güvenlik firması, durumun yıl içinde daha da kötüye gideceğini tahmin ederek yılsonunda 1,5 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.

Siber suçlara karşı küresel anlamda adımlar atılması gerekiyor

CipherTrace CEO’su Dave Jevans, son zamanlardaki siber saldırıların ve yükselen kripto para hırsızlıklarının yetkililerin ve küresel düzenleyicilerin dikkatini çektiğini söyledi. Reuters ile yaptığı röportajda Jevans, son kripto para hırsızlığıyla ilgili kaygılarını şöyle dile getiriyor:

Çalınan kripto para birimleri bu sene geçen yıla göre üç kat daha büyük. Bu nedenle trendin bizim arkadaşımız olmadığı açıkça belli.

Jevans, uluslararası yetkililerin siber suçun yükselişine bir çözüm bulma konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

Şimdi kripto para birliği karşıtı olanların kara para aklama düzenlemesi için bir araya gelen büyük adamları görüyoruz. Bu durum küresel bir durum olup ancak birlikte hareket edilerek çözülebilir.

Çalınan kripto paralar kara para aklama operasyonlarında mı kullanılıyor?

Küresel düzenleyiciler, gelecekteki kayıpları önlemenin yollarını ararken, siber suçun bıraktığı zarar ise geride kaldı. Son kripto para hırsızlığı Güney Kore borsası Bithumb’a 32 milyon dolara mal olmuştu.

Jevans, çalınan kriptoların çoğu zaman suçluların aklanmasıyla sonuçlanan kripto para karşılığı kara para aklama vakalarının üç katına çıktığını gösteriyor. Bu da tutuklamalardan kaçınmak için gerçek kimliklerini maskelemeye yardımcı oluyor.

Kripto para hırsızlığı ve siber suçlar kripto piyasasının gelişmesindeki en büyük engel

Ülkelerin bazılarının kripto paraları yasakladığı ya da onlara karşı daha sıkı düzenlemeler ortaya koyarken bazıları ise kripto paralara karşı daha yumuşak bir yaklaşım içindeler. Bununla birlikte, bu yaklaşımlar, kripto para hırsızlığı ve siber suç sorununun yatırımcıları küresel ölçekte etkilediği gerçeğini değiştirmiyor.

CNBC tarafından ortaya konulan daha önceki bir habere göre, kripto para birimi düzenlemesi hala bir yönetim organından yoksun. Ve yasal durumu, ülkeden ülkeye değiştiği için oldukça fazla bölünmüş durumda. Hindistan ve Çin, kripto para borsalarına karşı yasalarını sıkılaştırıyorlar. Singapur ve İsviçre gibi ülkeler ise daha hafif bir tutum sergiliyorlar.

İtalya merkez bankası başkanı ise kripto paraların kesinlikle riskler oluşturduğu ve hala yasaklanması gerektiğini düşünüyor. Öte yandan Uluslararası Para Fonu Genel Başkanı Christine Lagarde, kripto paraların kara paranın aklanması için bir araç olma eğiliminde olduğunu savunuyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin