Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu
Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu

Venezuela Devlet Başkanı’ndan bankalara Petro zorunluluğu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Güney Amerika ülkesinde yer alan bankalara petrol destekli resmi kripto para Petro’yu benimsemeleri için talimat verdi. Artık bankalar Petro zorunluluğu ile karşı karşıya.

Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu

Venezuela’nın bankacılık sektörü düzenleyicisi Sudeban’ın tarafından alınan bir karara göre, ülkedeki finans kurumlarının ülkenin para birimi olan Bolivar’ın yanı sıra  artık bir hesap birimi olarak Petro’yu da benimsemeleri gerekecek.

Venezuela’nın hızla yükselen enflasyonla uğraştığı bir dönemde Petro‘nun bir hesap birimi olarak benimsenmesi, Maduro’nun kötüleşen ekonomik krizin etkilerini hafifletme planlarının bir parçası. Uluslararası Para Fonu (IMF), son 10 yılını ekonomik durgunluk ve yüksek enflasyonla geçiren ülkede bu yıl enflasyon oranının yüzde 1.000.000’a seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. 30 milyon nüfusa sahip ülkeyi şimdiye kadar 2 milyondan fazla insanın ekonomik krizden dolayı terk ettiği tahmin ediliyor.

Artık Petro Venezuela’nın resmi para birimi!

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, Venezuela’yı hiperenflasyondan kurtarmak için savaşan Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, daha önce çıkardığı kripto para birimi Petro’yu Venezuela’nın ikinci resmi para birimi olarak ilan etti. 20 Ağustos’ta Venezuela’nın iki resmi para birimi olacak: Bolivar ve Petro kripto para birimi. Bu iki para biriminde değeri aynı olacak. Artık Petro Venezuela’nın resmi para birimi olarak kabul ediliyor!

Resmileşen Petro sadece devletin petrol endüstrisi tarafından kullanılacak ve aynı zamanda Bolivar’a sabitlenecek. Petro’nun kullanılmasıyla, Venezuela’nın resmi istikrara erişmesi ve Bolivar’ın egemen bir yapıya kavuşması hedefleniyor. Maduro, para birimlerinin değerlemeleri, Merkez Bankası (CBV) tarafından yapılacağını duyurdu. Ayrıca, Petro ile maaş ödemeye yönelik yeni sisteme geçilecek. Mal ve hizmetlerin eşleşmesi için yeni bir fiyatlandırma kuralı da oluşturulacak ancak konuyla ilgili daha fazla detay paylaşılmadı.

Petro Venezuela’da bile kullanılmıyor!

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, Venezuela Merkez Bankası, ülkenin resmi para birimi Bolivar’ı, petrol yakıtı ile eşleştirilen yeni kripto parası Sovereign Bolivar’a çevirilmesine izin veren bir Android uygulaması başlattı. Uygulamaya Sovereign Calculator veya yerel dilde Calculadora Soberana adı verildi.

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Reuters tarafından yapılan bir raporda, haber ajansı bazı şaşırtıcı gerçeklere ulaştı. Öncelikle Venezuela’da hiçbir dükkan Petro kripto parasını kabul etmiyor ve ülkede büyük bir kripto para borsası bulunmadığı için başarılı bir kripto ticareti yok. Ancak buna rağmen Başkan Maduro, Petro bedelini şu anda 66 dolar değerindeki bir Venezuela petrol variline eşitledi. Venezuela, yakın zamanda Amerikan hükumeti tarafından dayatılan muazzam ekonomik yaptırımlar altına girdi. Ülke, kriptonun ülke ekonomisini canlandırmaya yardım edeceğini umuyordu ki bu da ülke parasının değersiz olmasına neden oldu. Daha yakın zamanlarda Başkan Maduro, ekonomik sabotajla suçladığı 131 kişiyi tutukladı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin