Firefox cryptojacking izlemeyi engelleyerek açık bir kontrol sunacak
Firefox cryptojacking izlemeyi engelleyerek açık bir kontrol sunacak

Firefox cryptojacking gibi kötü amaçlı yazılımları engelleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

30 Ağustos tarihli bir duyuruya göre, web tarayıcısı Firefox cryptojacking gibi kötü amaçlı yazılımları gelecekteki sürümlerinde engelleyecek.

Firefox cryptojacking izlemeyi engelleyerek açık bir kontrol sunacak

Hareket, önümüzdeki birkaç ay boyunca uygulanması beklenen bir anti-izleme girişiminin bir parçası olarak geliyor. Duyuruda, Firefox, tarayıcı uzantısı Ghostery tarafından yapılan bir araştırmaya değinerek, ortalama bir web sitesini yüklemek için gereken toplam sürenin yüzde 55,4’ünün üçüncü taraf izleyicileri yüklemeye harcandığını belirtti.

Firefox’un gelecekteki sürümlerinin, kullanıcıların cihazlarındaki cryptojacking şifreleme komutları gibi uygulamaları engelleyeceği bildirildi. İzlemeyi engelleyerek ve açık bir kontrol grubu sunarak, Firefox kullanıcılarına web siteleriyle paylaştıkları veriler hakkında daha fazla seçenek sunmayı amaçlıyor.

Web tarayıcılarının güvenlik çalışmaları

2016 yılında, Firefox tarayıcısının arkasındaki şirket olan Mozilla, kullanıcıların çevrimiçi gizlilik ve güvenliğiyle veri şifrelemesine doğru devam eden bir geçişte dikkat çekmeye teşvik eden uygulamaları hayata geçirdi. Firefox’un zayıf şifreleme kullanan HTTPS güvenli sunuculara bağlantıları engelleyeceği ve Diffie-Hellman tuşlarını kullanan TLS tokalaşmaları için en az 1023 bit oluşturacağı bildirildi.

Benzer bir güvenlik özelliği ekleyen başka bir web tarayıcısı Opera, geçen yıl Aralık ayında masaüstü için entegre reklam engelleyicilerinden anti-kripto madenciliğini de içeriyordu. Ocak ayının sonunda şirket, özelliği mobil tarayıcılarına da eklemeyi planladığını duyurdu. Ayrıca, Ethereum Web3 API’yi destekleyen yerleşik kripto cüzdanı sağlayarak kripto para birimi kullanımının teşvik edilmesine güvenlik sağlamaya devam ettiler.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin