Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu
Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan Türkiye’ye kripto para çağrısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından CVK Park  Bosphorus’ta düzenlenen Türkiye-Venezuela İş Forumu’nda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlama töreninin ardından yaptığı konuşmada, ikili ilişkilerde Venezuela’nın resmi kripto parası Petro’nun kullanılması çağrısını yaptı.

Venezuela Devlet Başkanı: “Biz Türkiye ile yeni bir dünya yaratmak istiyoruz.”

Yeni ve farklı bir dünyaya inandıklarını belirten Maduro, açıklamalarına şunları ekliyor:

Farklı  kültür ve medeniyetlerin birbirine yaklaştığı, insanların mutluluğu için  çalışılan, refah seviyesi yüksek bir dünya yaratmak mümkün. Bu şu anda tüm insanlığın ortak rüyası. Biz Türkiye ile bu  hayali gerçeğe dönüştürmek istiyoruz.

İstanbul ve Türkiye’nin dünya ticareti için de çok önemli bir konumda  yer aldığına işaret eden  Maduro, sözlerine şöyle devam ediyor:

Venezuela da 21. yüzyılın en potansiyelli ülkeleri arasında. Rusya,  Çin ve Hindistan da büyük potansiyel taşıyor. Bu durum geçmiş dönemlerden bugüne  dek farklılık gösteren bir değişimin işareti. Farklı coğrafi ve jeopolitik  ilişkilerimiz ve çok kutuplu güçlerimiz bulunuyor. Türkiye çok kritik ve  stratejik konumda olan bir ülke. Biz Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde çok  daha güçlü olmak istiyoruz. Bu yolda devam edebilmemiz için bu iş forumu ve  delegasyon büyük önem taşıyor. Türk yatırımcılar ülkemize gelebilsin, hayatın her  alanında yatırım yapabilsin istiyoruz. Bu açıdan iki ülke arasında başlayan  doğrudan uçuşlar büyük bir önem taşıyor.

“Türk yatırımcıları Venezuela’da her alanda çalışabilecek!”

Venezuela Devlet Başkanı, Türk yatırımcılarının ülkede her alanında çalışabileceklerini vurgulayarak, Venezuela’nın sertifikalı rezervlerinin olduğu ve dünyanın 4. doğalgaz  rezervine sahip olduklarını belirtiyor. Maduro, petrol ve farklı alanlarda da gerçek üretim ekonomisinde  ilerleyebileceklerini ve gelişime açık olduklarını söylüyor. Yeni bir yasa çıkardıklarını ve ekonomi alanında çok hızlı ve tutkulu  ilerlediklerini kaydeden Maduro,  açıklamalarına şunları ekliyor:

Eşitlik ve bağımsızlık duygusunu seviyoruz.  Tarihi anlamda önemli bir noktadayız. Geçmişten gelen bir hazinemiz var.

Maduro Türkiye ile ikili ilişkilerde kripto para kullanmak istiyor

Maduro, Türkiye ve Venezuela’nın refaha doğru yol aldığını ve  çıkardıkları kripto paranın kullanılmasının ikili ilişkileri geliştireceğini dile  getirerek, şunları söylüyor:

Petro kimya ve üretim ekonomisi alanında Türkiye ile iş birliği içinde  ilerlemek istiyoruz. Altın alanında da ticaret yapan lider ülkelerden biri olmak  istiyoruz. Sanal paramız, 5 milyar petrol varili değerinde kıymetli bir para  birimi. Kripto paramızın teminatı ülkemizde petro kimya alanındaki  kaynaklarımızdan oluşuyor. Çıkardığımız sanal para birimi Petro, bir finansal  araç olarak dış ticaret ve yatırım alanlarında kullanılabiliyor. Böyle bir yeni  para birimi Türkiye’ye de fayda sağlayacak ve ekonomik ilişkilerimiz daha da  gelişecek. Ülkelerimizi geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye-Venezuela ilişkileri gelişmeye devam ediyor

DEİK Başkanı Nail Olpak da son yıllarda Başkan Maduro’nun ülkeye  yaptığı resmi  temaslar ve ziyaretler sayesinde, Türkiye-Venezuela ilişkilerinin  ivmesinin arttığını söyledi. İki ülke arasındaki birliğin, başta ekonomi olmak üzere tekrar bir  gelişim sürecine girdiğini belirten Olpak, açıklamalarına şunları ekliyor:

Özellikle son iki yılda her düzeyden  karşılıklı temas ve fikir alışverişinin süreklilik kazandığı hükumetler arası  anlaşmaların imzalandığı ülkelerimiz arasında, geçen yıl Maduro’nun yaptığı Türk  iş insanlarına dönük çağrı da bizim için büyük anlam ihtiva ediyor. Kendisinin öncülüğünde ikili ticaretimizin serbest hale gelmesi ve yatırımlarımızın  kolaylaştırılması için bölgede faaliyet gösteren ve göstermeyi planlayan Türk iş  insanlarının ihtiyaç duyduğu adımların daha fazla atılacağını bekliyoruz.

Türkiye-Venezuela İş Konseyi Başkanı Selim Bora ise iki ülke  arasındaki ticaretin ve ilişkilerin gelişmeye devam edeceğini belirterek, Türk iş  adamlarının katıldığı bu toplantının ilişkiler konusunda faydalı olacağını da sözlerine ekledi.

Fortuneturkey

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin