LoL oynarken cihazınızdan gizlice madencilik yapılıyor olabilir.
LoL oynarken cihazınızdan gizlice madencilik yapılıyor olabilir.

Oyunseverler dikkat: LoL (League of Legends) oynarken cihazınızda gizlice madencilik yapılıyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para hırsızlığı yeni bir şey değil. Web sitelerine, indirilen dosyalara ve hatta cloud tabanlı sistemlere bile artık sizden izinsiz madencilik yapılmasını sağlayan küçük virüsler eklenebiliyor. Bu kötü niyetli yazılımların son kurbanı, popüler video oyunu LoL (League of Legends) oldu.

Kötü amaçlı yazılım Monero madenciliği yapıyor

Kartal gibi gözlere sahip olduğunu söylesek abartmış olmayacağımız bir Reddit kullanıcısı, League of Legends sunucularına bağlı, kötü niyetli bir kripto madenciliği yazılımı keşfetti. Monero madenciliği yapan bu yazılım sayesinde sunucu, gizlice kripto para çıkaran bir server gibi çalışabiliyor.

Çıkarılan kripto paranın Monero olarak seçilmesindeki temel sebebin, söz konusu kripto paranın sahip olduğu üst düzey gizlilik spesifikasyonları olduğu öne sürülüyor.

Hırsızların yeni hedefi LoL

Gizlice madencilik yapmaya yarayan bu kötü amaçlı yazılımlar, işlem yapılan aygıtın madencilik sırasında yapmak zorunda olduğu ağır işlemlerden ötürü son derece yavaşlamasına sebep oluyor.

Kötü amaçlı kod, sonunda güvenlik mühendisleri tarafından bulundu ve silindi. Oyunun resmi Facebook sayfasından şöyle bir açıklama yapıldı:

9 Temmuz günü saat 14.16’da (GMT+8), belirli bir JavaScript kodunun eklendiği League of Legends PH müşteri lobisinin yetkisiz bir modifikasyonu yapıldı. Bu kod, bilgisayarların CPU kaynaklarını tüketiyor ve etkilenen bilgisayarlarda Blockchain madenciliği gerçekleştiriyor. Artan Güvenlik mühendislerimizin kapsamlı analizi, etkilenen bilgisayarlar üzerinde CPU kullanımından başka bir etki olmadığını tespit etti.

Gönderide, daha önce etkilenenlerin artık herhangi bir sorunla karşılaşmayacağı ifadesi de yer aldı.

Siber Saldırı Eğilimleri: 2018 Yıl Ortası raporuna göre, kripto madenciliği ile ilgili kötü amaçlı yazılım vakaları son altı ay içinde %42 oranında arttı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Itadaki Dungeon oyunu ile Bitcoin kazanabilirsiniz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin