Venezuela Bolivarı kripto para ile petrole eşitlendi.
Venezuela Bolivarı kripto para ile petrole eşitlendi.

Kripto paraya geçilmesine rağmen Venezuela Bolivarı değer kaybediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Venezuela Bolivarı devalüasyonunu duyurmasıyla ülkede çok fazla sorunlar ortaya çıktı. Zero Hedge’e göre Maduro’nun faiz oranlarını artırması, ülkede benzin fiyatlarına ciddi bir şekilde yansıdı ve fiyatlar tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Venezuela Bolivarı kripto para ile petrole eşitlendi

Maduro, Venezuela parası Bolivarı, düzenlemeler ve devalüasyon nedeniyle, yeni bir devlet kripto para çıkartarak petrole eşitledi. Boomberg yayınlarından edinilen bilgilere göre, Bolivar’ın hesaplanan değerin resmi oranda %95’lik bir devalüasyon gördü. Hükumet ayrıca asgari ücreti bir ayda %3.000 oranında artırdı. “Sovereign Bolivar” olarak adlandırılan yeni bir para birimi, pazartesi günü piyasaya sürüldüğünde devlet parası kripto paraya sabitlenmiş oldu.

İlk kez bir ülke fiat para yerine bir kripto para kullanacak

Maduro, Cuma günü yaptığı açıklamada, fiyatların dolarlaştırıldığını ve bu nedenle maaşları ve benzin fiyatlarını petrole eşitlediğini söyledi. Maduro konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

 Petro’yu ekonominin tüm hareketlerini belirleyen bir referansa dönüştüreceğiz.

Tarihte ilk kez, bir ülke egemen para birimi yerine bir kripto para birimi kullanacak. Ancak, bazı eleştirmenler, ülke parasını petrol fiyatı gibi bir dış değişkene sabitlerken, bir kripto para birimi gibi güvenden yoksun bir araç kullanmanın potansiyel olarak daha fazla felakete yol açabileceğini düşünüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin