venezuela banka hesaplari
Venezuela banka hesapları petro ile gösterilmeye başlandı

Venezuela banka hesapları Petro ile gösterilmeye başlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’nın tartışmaları beraberinde getiren ulusal kripto parası Petro, vatandaşların günlük hayatlarına yavaş yavaş nüfuz etmeye başladı. Venezuelalı müşteriler banka hesaplarına giriş yaptıklarında, her bir biriminin bir varil petrol ile desteklendiği öne sürülen kripto parayı ekranlarda görmeye başladılar. Bu yeni gelişme ile Venezuela banka hesapları hem Petro hem de bolivar bakiyesi olarak iki farklı para biriminde görülmeye başlandı. Ayrıca bu durum Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun hükümeti tarafından Petro’yu kabul etmeye zorlamak için yaptığı son girişimine işaret ediyor.

Bir banka hesabı, iki ayrı bakiye

Son birkaç gündür Venezuelalıların bir kısmı Petro’nun çevrimiçi bankacılık işlemlerini gerçekleştirirken bir hesap birimi olarak görüldüğüne şahit oldu. Müşterilerin kripto para kullanma konusunda herhangi bir ilgi duymamalarına rağmen, ulusal bankalar Petro’yu ve nihayetinde benimsemeyi kabul etmeyi normalleştirmek için onu hükümetin isteğine dahil etmeye başladılar. Haber kaynağımızın Venezuela’nın en büyük iki bankasından biri olan Banesco ve Mercantil’den aldığı bakiye görseli ise şu şekilde:

Venezuelan Banks Start Using the Petro to Denominate Customer Balances

Venezuela banka hesapları Petro ile gösterilmeye başlanmasına rağmen halk henüz yeterli ilgiyi göstermiyor

Bu bankaların müşterileri hesaplarına giriş yaptıkları zaman, bakiyelerini bolivar ve Petro olarak iki farklı para birimi cinsinden görüyorlar. Alternatif para birimi olarak görülen Petro, bilindiği gibi bir petrol variliyle ilişkili olduğu iddia edilse de, bununla ilgili çok az kanıt bulunduğu dile getiriliyor. Ayrıca bolivarın devalüasyonuna rağmen, kripto paranın adaptasyonu konusunda henüz halkın çok da istekli olmadığı görülüyor.

Ülkenin en büyük iki özel bankası olan BBVA Provincial ve BFC’nin, henüz Banesco ve Mercantil bankalarındaki gibi petro kullanarak bakiyeleri gösterilmesi uygulamasına geçmediği bildirildi.

Bitcoin talebinin güçlü olduğu görülüyor

Son gelişmelerde ayrıca kripto paranın kabulünü artırmak için hükümetin uyum çabaları kapsamında tazminat ödemelerinin Petro ile ödenmesi için Yargıtay başvurulmuştu. Ortaya çıkan sonuç ise halkın esasen bir dash klonu olan petroyu kullanmak konusunda çok da istekli olmadığı yönünde. Bunun yerine, veriler Venezuelalıların Bitcoin gibi merkezi olmayan kripto paralara daha fazla yöneldiklerini gösteriyor. BTC için localbitcoins ticaret hacimleri Ekim ayında haftada 1.000 BTC’nin P2P pazarında işlem görmesi ile son haftalarda rekor seviyelere ulaştı.

Venezuelan Banks Start Using the Petro to Denominate Customer Balances

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin