Bitcoin’in on-chain işlem sayısı her çayrek artıyor
Bitcoin’in on-chain işlem sayısı her çayrek artıyor

Piyasanın kralının daha az bilinen bir yönü keşfedildi: On-chain işlem sayısı artıyor ve boğalar yolda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto endüstrisinin önde gelen araştırma şirketi Diar’dan bir başka önemli rapor geliyor.  Pazartesi günü yayınlanan raporda Diar kripto para piyasasının “kralı” olan Bitcoin’i odak noktası almaya devam ediyor. Raporda önemli bir şey keşfedildi: On-chain işlem sayısı!

Bitcoin’in on-chain işlem sayısı her çayrek artıyor

İlginç bir şekilde Diar’ın araştırmacıları, bu raporda Bitcoin’in daha az bilinen bir yönüne değindi. Bu 2018’in kasvetli ayı piyasasında, görünüşte azalan ve çok yıllı düşük seviyelere düşmüş olan on-chain işlem sayısıydı. Coinmetrics ve Blockchain tarafından derlenen verilerden alıntı yapan Diar yazarları, üçüncü çeyrekteki on-chain BTC işlemlerinin, her çeyrek yüksek bir işlem seviyesi ile birinci çeyreği 70.000 işlemle kırdığını kaydetti.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere, son üç aydaki toplam BTC işlem sayısı 20 milyona, yani ikinci çeyrekte 17,6 milyon seviyesine kıyasla %13,6 oranında arttı. Bu da potansiyel olarak tüketicilerin gün içinde BTC’yi işlemek için nedenler bulduklarını gösteriyor. Bu kendi başına oldukça iyi bir boğa işareti. İlginç bir şekilde, Şubat ayından bu yana BTC işlemlerinin sayısı, sürekli aylık artış eğiliminde ve aylık bazda büyüme çoğu zaman %5’i aşıyor.

Bitcoin ağının büyüme döngüsü biraz durgunlaştı

Bu yükselen işlem hacmi, Bitcoin ağının düşen ortalama işlem ücretine bağlanabilir ve bu da Segwit özellikli adresler ve Lightning Network’ün benimsenmesiyle sonuçlanabilir. İşlem sayısı hiç şüphesiz artarken, tüm ağ işlemlerinde tahmin edilen ABD doları ve BTC sayısı, sırasıyla %37 ve %61 olarak önemli ölçüde düştü. Son rakamı perspektife koymak gerekirse, birinci çeyrekte, Blockchain boyunca 167 milyar dolar değerinde BTC devredilirken, Bitcoin “sadece” geçtiğimiz mali çeyrekte 65,38 milyar dolarlık işlem gördü.

Ayrıca  Diar’ın da belirttiği gibi, bu yılki BTC ile ilgili işlemlerde bugüne kadar 315 milyar dolara varan bir rakam var. Ancak, Diar tarafından toplanan ek veriler, Bitcoin ağının büyüme döngüsünün biraz durgunlaştığını ya da en azından madencilik cephesinde bunun yavaşladığını belirtiyor.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin