Sağlıkta güvenceyi Blockchain sağlayacak: VeChain Thor
Sağlıkta güvenceyi Blockchain sağlayacak: VeChain Thor

Sağlıkta güvenceyi Blockchain sağlayacak: VeChain Thor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

VeChain Thor, yeni sürümünde Çin medikal sektöründe kullanılması için bir aşı izleme sistemi geliştirmeyi taahhüt etti. Haberin etkisiyle VeChain Thor’un fiyatlarında %11’lik bir artış gözlendi.

VeChain Thor sözcüsü yayınladığı yazıda Çin’de gündemi sarsan skandala değindi:

VeChain’in Şanghay’da onaylanmış tek Blockchain izlenebilirlik sağlayıcısı olduğunu ve 2020 yılında Çin izlenebilirlik standartlarına ulaşmak için görevlendirildiğini doğruladı. VeChain’in izlenebilirlik çözümü Şanghay’da geliştiriliyor ve test ediliyor. Test süreci başarıya ulaşırsa yakında tüm Çin’de uygulamaya konulacak.

VeChain Thor Nesnelerin İnterneti ile yeni bir sistem kuracak

VeChain Thor, Nesnelerin İnterneti (IoT) ile aşı yönetimi ile ilgili veri toplayan ve uygulamaları takip eden bir sistem geliştirdi. Bu sayede yönetim kontrolü çok daha kolay sağlanacak. VeChain Thor sözcüsü aşı krizinin tekrarlanmaması için Blockchain sisteminin getirdiği faydalardan da bahsetti:
VeChain Thor aşı izlenebilirliği konusunda son derece hassas IoT cihazlarını kullanarak, üreticilerden, depolama tesislerinden, soğuk zincir dağıtımından, hastanelerden ve hatta kullanıcılardan oluşan bütün bir ağdan veri alır. Aşı üretimi ve nakliyesinde yer alan tüm verileri VeChainThor Blockchain’e yedekler ve kaydeder. Bu da verilerin tek bir kaynak yerine birden çok kaynaktan alınması sayesinde verilerin güvenilirliğini sağlar. VeChain’in getirdiği çözüm sayesinde aşıların üretimi ve dağıtımındaki potansiyel riskler ortadan kalkıyor ve aşı kayıtlarının değişmez ve kalıcı olmasını sağlıyor.
İlerleyen zamanlarda sağlık sektörünün başka kollardan da Blockchain teknolojisi ile gelişmesi bekleniyor. Hayatın her alanına dokunan bu teknoloji ile özellikle hasta takip sistemlerini geliştirerek birçok insanın hayatına güzel dokunuşlar yapılabilir. Hatta organ takip sistemleri ile insanların hayatları kurtarılabilir. Bu tarz haberleri görmeye çok da uzak olmadığımızı düşünüyorum. Oyunlardan tutun borsaya kadar bu denli piyasaya işleyen sistem neden sağlık sektöründe de olmasın ki? Yeniliklerden korkmamamız, çağa ayak uydurmamız gerekiyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

coininsider

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin